Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Polkupyöräensihoitajat auttavat tulevana viikonloppuna Aurajokirannassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Polkupyöräensihoitajat auttavat tulevana viikonloppuna Aurajokirannassa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 12:58
Julkaisija: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Tulevana viikonloppuna 20.–22.5. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ensihoitajat liikkuvat polkupyörillä Turun Aurajokirannassa. Toiminta-alue käsittää Aurajokirannan molemmat puolet Tuomiokirkkosillalta aina satamaan asti. Polkupyöräensihoitajat päivystävät perjantaista sunnuntaihin klo 9 - 20.

Päivystysvuorossa on kerrallaan kaksi ensihoitajaa, jotka liikkuvat parina jokirannassa. Polkupyöräensihoitajilla on perustason hoitovalmius sekä varusteet kuten perustason ambulanssissa. Käytännössä tämä tarkoittaa elvytystä sekä muita nopeutta vaativia toimenpiteitä tilannepaikalla. Polkupyöräyksikkö ei koskaan siirrä potilasta, vaan sairaankuljetusta vaativiin tehtäviin kutsutaan aina ambulanssi. Turvallisuussyistä varusteista on poistettu voimakkaat kipulääkkeet.

Polkupyöräensihoitajien tehtävät tulevat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kenttäjohtajalta tai suoraan paikan päältä. Hätäkeskus ei hälytä polkupyöräyksikköä. Polkupyöräensihoitajat toimivat myös neuvovana yksikkönä ja heiltä voi kysyä neuvoa ensihoitoon liittyvissä asioissa. Polkupyöräyksikkö ei korvaa valmiudessa olevaa ambulanssia vaan on ns. ylimääräinen yksikkö.

Ensihoidon polkupyöräyksikkö on kokeilu, jonka tavoitteena on saavuttaa potilas nopeammin yleisötapahtumissa sekä ruuhkaisilla keskusta-alueilla. Kokeilu on ensimmäinen Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella, mutta Suomessa ja muualla maailmassa vastaavanlaista toimintaa on ollut aikaisemmin hyvin tuloksin. Seuraavat pilottijaksot ajoittuvat mahdollisesti Turun Superviikonloppuun 27.–31.7. sekä Saariston Turvallisuuspäivään Paraisilla 6.8.

Media on tervetullut tutustumaan polkupyöräensihoitajiin Forum Marinumille perjantaina 20.5. klo 13. Forum Marinum sijaitsee osoitteessa Linnankatu 72, 20100 Turku.

Lisätiedot:

ensihoitopäällikkö Markku Rajamäki p. 050 574 1165

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta maakunnan kaikissa 27 kunnassa. Palvelut tuotetaan vuorokauden ympäri toiminta-alueella, joka käsittää noin 20 000 neliökilometriä. Lähes puolet alueesta on vesistöä. Lisäksi pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs