Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Pelastakaa Lapset: Syyrian lapset kärsivät pahoista traumoista jouduttuaan todistamaan julmuuksia maan konfliktissa

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset: Syyrian lapset kärsivät pahoista traumoista jouduttuaan todistamaan julmuuksia maan konfliktissa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2012 klo 12:09
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Syyrian lapset kärsivät pahoista traumoista jouduttuaan todistamaan tappamista, kidutusta ja muita julmuuksia maan konfliktissa, Pelastakaa Lapset varoittaa.

Syyrian konfliktissa on hyökätty julmasti lapsia vastaan, he ovat nähneet perheenjäsenten ja lasten kuolemia sekä todistaneet ja kokeneet myös itse kidutusta, käy ilmi Pelastakaa Lasten tänään julkaisemasta Untold Atrocities -selvityksestä.

Selvitykseen on haastateltu Syyriasta paenneita lapsia ja heidän vanhempiaan. Lähes jokainen haastateltu lapsi oli nähnyt perheenjäsenensä tulevan tapetuksi.

”Lapset kokevat Syyriassa kauhistuttavaa väkivaltaa. He tarvitsevat asiantuntija-apua toipuakseen järkyttävistä kokemuksista. Heidän todistuksensa pitäisi myös dokumentoida, jotta syylliset saataisiin vastuuseen”, sanoo kansainvälisen Pelastakaa Lasten pääsihteeri Jasmine Whitbread.

Pelastakaa Lapset vaatii YK:ta lisäämään lapsiin kohdistuvien rikkomusten dokumentointia, jotta rikokset lapsia vastaan eivät jäisi rankaisematta. YK:lla pitäisi myös olla enemmän resursseja dokumentointia varten.

Selvitykseen haastateltujen lasten kertomukset vahvistavat YK:n ja ihmisoikeusjärjestöjen viime kuukausien tiedot rikkomuksista. Lapset ovat esimerkiksi todistaneet joukkomurhia.

”Kaikkialla oli kuolleita ruumiita ja haavoittuneita. Löysin ruumiinosia, jotka olivat sekaisin toinen toistensa päällä”, kertoi 14-vuotias Hassan Pelastakaa Lapsille.

”He riiputtivat minua katosta ranteista niin, että jalkani roikkuivat ilmassa. Sitten minut hakattiin”, kertoo 15-vuotias Khalid.

Kokemusten seurauksena lapset kärsivät traumoista. Osa yrittää vahingoittaa itseään, osa näkee painajaisia, kastelee vuoteensa tai kärsii masennuksesta.

Pelastakaa Lapset auttaa Syyrian kriisiä paenneita lapsia Jordaniassa, Libanonissa ja Irakissa, jotta he pystyisivät toipumaan kokemuksistaan ja rakentamaan elämäänsä uudelleen. Lapsille rakennetaan turvallisia tiloja, joissa he voivat leikkiä ja puhua kokemuksistaan. Pelastakaa Lapset myös rekisteröi pakolaisia, jakaa heille ruokaa ja muita perustarvikkeita sekä auttaa lapsia pääsemään kouluun.

Lisätietoja:

Hanna Markkula-Kivisilta, pääsihteeri, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 462 1148,

hanna.markkula-kivisilta@pelastakaalapset.fi

Untold Atrocities -selvitys:

http://www.savethechildren.org.uk/sites/default/files/images/untold_atrocities.pdf

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs