Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Parmalla CE on jo taskussa

Parma Oy

Parmalla CE on jo taskussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2013 klo 10:00
Julkaisija: Parma Oy

Betonirakentamisen suomalainen markkinajohtaja Parma Oy on mallioppilas CE-merkintöjen hankinnassa. Heinäkuussa voimaan tulevan lainsäädännön osalta tilanne ei ole kaikilla valmistajilla Suomessa välttämättä aivan yhtä hyvä. CE-merkintöjen hankinta on pitkä prosessi, mutta välttämätön EU-standardien täyttämiseksi.

– Parmalla oltiin kaukoviisaita ja tiedostettiin myös viranomaisilta tullut viesti siitä, että liikkeelle kannatti lähteä ajoissa, sanoo CE-merkintäasioista Parmalla vastaava kehityspäällikkö Heikki Sarin.

 

Parman 14:n tehtaan tuotteet kuuluvat nyt yhdeksän harmonisoidun tuotestandardin piiriin ja näin Parman tarjonta on kuukausia ennen viimeistä takarajaa merkitty tulevien vaatimusten mukaisesti. CE-merkintöjä Parmalla on ollut ontelolaatoissaan jo lähes kolmen vuoden ajan.

 

Parmalla on voimassa sekä laatusertifikaatti (ISO 9001) että ympäristösertifikaatti (ISO 14001) ennestään. CE-merkinnät merkitsivät asioiden systemaattista läpikäyntiä mutta radikaalisti prosesseja ei tarvinnut uudistaa.

 

– Tarpeellinen päivitys tehtiin ja tiettyjen asioiden tuotelaadun varmistamiseen tuli joitakin uudistuksia, Heikki Sarin kertoo.

 

CE-merkinnällä rakennustuotteen valmistaja ilmoittaa tuotteensa laadun EU:n rakennustuoteasetuksen mukaisesti. Merkintöjen hakuprosessissa hitaammin liikkeelle lähteviä valmistajia uhkaa hakuprosessin ruuhkautuminen ja kiire sekä hakijan että standardeja myöntävän viranomaisen päässä.

 

 

Lisätietoja: Parma Oy, kehityspäällikkö Heikki Sarin, 020 577 5553.

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2011 liikevaihto oli noin 160 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 750 henkilöä.

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,4 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs