Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Pääministeri Kiviniemi Elimäen joulutulilla

Reserviläisliitto tiedottaa

Pääministeri Kiviniemi Elimäen joulutulilla

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2010 klo 16:44
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Julkaisuvapaa heti

Pääministeri Mari Kiviniemi vieraili sunnuntaina illansuussa Elimäen reserviläisyhdistyksen joulutulilla. Kiviniemi kiitti reserviläisiä tärkeästä työstä maanpuolustuksen hyväksi. Lisäksi hän toivoi aktiivista osallistumista Puolustusvoimien kehittämisestä parhaillaan käytävään keskusteluun.

Reserviläisliittoon kuuluvan Elimäen Reserviläiset ry:n joulutulet järjestettiin 19.12. Haukkavuoren hiihtomajalla. Sankan lumisateen ja kovan pakkasen johdosta joulutulet paloivat sisätiloissa. Osallistujat kuuntelivat hiihtomajan takan loimutessa jouluevankeliumin ja lauloivat jouluvirren. Pääministerin vierailu toi paikalle peräti 60 reserviläistä perheineen.

Pääministeri Mari Kiviniemi toi Elimäelle valtiovallan tervehdyksen ja kiitti Reserviläisliittoa siitä hienosta työstä, jota liitto on tehnyt mm. maanpuolustustahdon hyväksi. Kiviniemen mukaan Suomessa tarvitaan jatkossa paljon vapaaehtoistyötä eri yhteiskunnan sektoreilla. Hän toivoi liitolta aktiivista roolia Puolustusvoimien kehittämisessä.

- Tulevina vuosina Puolustusvoimatkin on uusien haasteiden ja muutosten kohteena. Tässä uudistustyössä myös reserviläisjärjestöillä on oma paikkansa ja varmasti myös niitä tullaan jatkossa vahvasti kuulemaan.

Kiviniemi painotti myös järjestötyö tuomaa yhteisöllisyyttä, jonka synnyttämä sosiaalinen pääoma vie suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin. Reserviläisliiton joulutulet-tapahtuma on hänen mukaansa hieno tapahtuma, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden joulun viestin sisäistämiseen.

Kymenlaaksoon uusi toiminnanjohtaja

Elimäen tilaisuus oli samalla Kymenlaakson Reserviläispiirin toiminnanjohtajan vaihtotilaisuus. Molempien reservipiirien toiminnanjohtajan pestiä pari vuotta hoitanut Jari Suni luovutti tehtävän Jorma Uskille. Paikalla myös ollut liiton puheenjohtaja Markku Pakkanen kiitti Sunia mm. siitä, että hän on erittäin tasapuolisesti hoitanut sekä reserviupseerien että reserviläisten asioita piirissä.  

Reserviläisliiton joulutulet syttyvät vuosittain yli 50 liiton paikallisyhdistyksessä. 1990-luvun alussa syntynyt hengellinen tapahtuma aloittaa jouluun hiljentymisen monissa reserviläisperheissä. Tapahtuma järjestetään perinteisesti joulua edeltävän viikon torstaina mutta jotkut liiton paikallisyhdistykset järjestävät sen muuna ajankohtana.

Seuraava liiton ns. yhteistapahtuma on 12.3. järjestettävä Sotiemme Veteraanit -keräykseen liittyvä tempauspäivä, jolloin reserviläiset keräävät monilla paikkakunnilla varoja sotiemme veteraaneille.

Kuvateksti: Reserviläisliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Markku Pakkanen ja pääministeri Mari Kiviniemi laulavat jouluvirttä Haukkavuoren hiihtomajalla 19.12. (Kuva: Reserviläisliitto)

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Liitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä, jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa. Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Markku Pakkanen. Lisätietoja www-osoitteesta www.reservilaisliitto.fi. Lisätietoja antaa myös toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh. 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs