Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Ohi On -kansalaisaloite vääristelee faktoja

Reserviläisliitto tiedottaa

Ohi On -kansalaisaloite vääristelee faktoja

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 14:56
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton toiminnanjohtajan Olli Nybergin mukaan Ohi on -kansalaisaloitteen perusväittämät ovat virheellisiä. Lisäksi yleisen asevelvollisuuden lakkauttamiseen tähtäävässä kansalaisaloitteessa sivuutetaan viimeiset, asiaa koskevat tutkimustulokset.

- Minkähän takia Ohi on -kansalaisaloitteessa ei muuten sanallakaan viitata vain pari vuotta sitten tehtyyn, laajaan selvitykseen asevelvollisuudesta ja sen vaihtoehdoista. Tämän ns. Siilasmaan selvitysryhmän johtopäätös oli, että asevelvollisuus on edelleen kustannustehokkain tapa tuottaa Suomen puolustus.

Suomen suurimman maanpuolustusjärjestön toiminnanjohtaja Olli Nyberg arvelee, ettei kyse ole unohduksesta tai tietämättömyydestä vaan siitä, etteivät 186-sivuisen, virkatyönä tehdyn raportin tutkimustulokset miellyttäneet. Niinpä kansalaisaloitteen taustajoukko lähti liikkeelle tietoisesti virheellisillä perusteilla ja vanhoilla uskomuksilla.

- Syy on varmaan se, etteivät raportin faktat ja johtopäätökset miellyttäneet. Niinpä lähdettiin mieluummin liikkeelle Goebbelsin oppien pohjalta. Hitlerin Saksan propagandamestarillahan oli tapana sanoa, että uudelleen ja uudelleen toistetusta valheesta tulee lopulta totta.

Uusimmassa blogissaan Olli Nyberg ampuu alas Ohi on -kampanjan keskeiset väitteet. Turhautunut Nyberg kirjoittaa, että monen väittämän osalta todellisuus on aivan päinvastainen. Tämä koskee mm. yleisen asevelvollisuuden väitettyä kalleutta.

- Aloitteen tekijät väittävät yleisen asevelvollisuuden olevan kallis tapa järjestää puolustus. Selvitysten mukaan asia on päinvastoin. Nykyisen suuruinen puolustusbudjetti riittäisi 20.000 hengen ammattiarmeijaan. Jos sen vahvuudeksi haluttaisiin 60.000, pitäisi pelkkiin henkilöstökuluihin budjetoida 1,5 miljardia lisää vuodessa.

Nyberg ei allekirjoita myöskään väitettä siitä, että ammattiarmeija olisi yleisellä asevelvollisuudella koottua korkeatasoisempi ja motivoituneempi. Nyberg muistuttaa, että päinvastoin kuin ammattiarmeijoissa, yleinen asevelvollisuus tuo Puolustusvoimien palvelukseen suomalaisen yhteiskunnan parasta osaamista.

- Ammattiarmeijat joutuvat käyttämään paljon resursseja markkinointiin ja saavat silti palvelukseensa osin hyvinkin heikkoa aineista. Armeija on näissä maissa se työpaikka johon mennään, jos ei muuta työtä ole tarjolla. Ammattilaisarmeijoiden riveissä palveleekin paljon köyhiä, kouluttamattomia ja siirtolaistaustaisia henkilöitä.

Reserviläisliiton toiminnanjohtajan Olli Nybergin uusin blogi on luettavissa mm. Reserviläisliiton nettisivuilla sekä Uuden Suomen blogipalvelussa.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs