Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Nixun Kairinen: Muuttuneet kyberuhat vaativat yrityksiltä uudenlaista ajattelua

Teknologiateollisuus ry

Nixun Kairinen: Muuttuneet kyberuhat vaativat yrityksiltä uudenlaista ajattelua

Tiedote.
Julkaistu: 05.01.2015 klo 14:39
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tietoturvayhtiö Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen kirjoittaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa yritysten voimakkaasti muuttuneesta kyberturvakentästä. 

– Siinä missä aikaisemmin yritysten tietoturva-ajattelu keskittyi palomuureihin ja virustorjuntaan, olemme siirtyneet aikakauteen, jossa yritykset tarvitsevat monipuolisempaa ajattelua ja kyberturvan asiantuntijoita taistelussaan kyberrikollisuutta vastaan. Jos aiemmin ajateltiin, että tietoturva oli yksin IT-osaston asia, on digitaalinen liiketoiminta tänä päivänä keskeinen osa yritysten liiketoimintastrategiaa, Kairinen kirjoittaa. 

Uhkakuvat ovat muuttuneet merkittävästi, mikä yritysjohdon on hyvä ymmärtää ja tiedostaa.

– Kohdistamattomat massahyökkäykset eivät yritystoiminnan näkökulmasta ole enää merkittävin uhkakuva. Nyt liikkeellä ovat järjestäytyneet rikollisryhmät ja vieraan vallan tiedustelupalvelut. Hyökkäykset ovat kohdistettuja ja siksi entistä vaikeammin torjuttavia. Tämä pakottaa yritykset arvioimaan oman tietoturvansa tason kustannus-/hyötynäkökulmasta uudella tavalla. Keskeisiä kysymyksiä ovat, mikä arvo turvatulla toiminnalla on liiketoiminnalle ja miten turva tulee huomioida otettaessa käyttöön uusia tehokkuutta parantavia toimintatapoja, kuten sähköinen asiointi, Kairinen toteaa.

Kairinen näkee alan kehityksessä myös suuria mahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Samalla kun tietoturvariskit kasvavat, lisääntyvät myös liiketoimintamahdollisuudet. 

– Suomella on valtava määrä kyberturva-alueen osaamista ja mahdollisuus viedä osaamista myös muualle. Suomalaiset nähdään suurvaltapoliittisessa kentässä neutraaleina toimijoina ja siksi suomalaisten alan osaajien on nyt aika tehdä asioita yhdessä. 

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs