Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Naisten Valmiusliiton syksyn valmiusharjoitukseen jonotetaan

Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliiton syksyn valmiusharjoitukseen jonotetaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 15:07
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliitto ry järjestää valtakunnallisen naisten valmiusharjoituksen 18.–20.9.2015 Tikkakoskella. Ilmasotakoululla Jyväskylän varuskunnassa pidettävä Syyslento 2015 -harjoitus koostuu naisten turvallisuus- ja varautumistaitoja vahvistavista kursseista. Tarkoituksena on antaa naisille perusvalmiuksia toimia arjen kriisitilanteissa.

Naisten kiinnostus turvallisuustaitoja kohtaan on korkealla. Santis 2015 -harjoitus läpivietiin menneenä viikonloppuna Helsingissä ja tänään alkoi ilmoittautuminen seuraavaan, syyskuussa Tikkakoskella järjestettävään Syyslento 2015 -harjoitukseen. Aamupäivän aikana yli 400 naista on ilmoittautunut harjoitukseen, jonka tavoitevahvuus on 350. Enää kahdella kurssilla, selviytyminen sähköttä ja tosielämän ensiapu, on tilaa, muille kursseille on tarjolla jonotuspaikkoja.

Syyslento 2015 -harjoituksessa on tarjolla 10 kurssivaihtoehtoa, joista osallistuja valitsee yhden. Kurssit ovat Etsintä ja maastoensiapu, Ilmapuolustus tutuksi, Jokanaisen selviytymispakki, Katuturvallisuus, Kriisin kohtaaminen, Kyberturvallisuus, Maastotaidot, Muonituksen erityiskurssi, Selviytyminen sähköttä ja Tosielämän ensiapu. Kunkin kurssin aihetta käsitellään sekä teorian että käytännön harjoittein.

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille. Se suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina. Harjoituksen johtaa Kaija Koponen.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Osallistujien ikähaarukka valmiusharjoituksessa vaihtelee 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin.  Syyslento 2015 on järjestyksessään Naisten Valmiusliiton 36. NASTA-harjoitus.

 

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Sanna Mertsalmi, p 040 519 4565, sanna.mertsalmi@naistenvalmiusliitto.fi
Santis 2015 -harjoituksen www-sivu: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/index.php?sub=syyslento/syyslento
Santis 2015 -harjoituksen esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/syyslento/Syyslento_2015_kutsu.pdf

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs