Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Naiset valtaavat Jyväskylän varuskunnan tulevana viikonloppuna

Naisten Valmiusliitto ry

Naiset valtaavat Jyväskylän varuskunnan tulevana viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2015 klo 12:30
Julkaisija: Naisten Valmiusliitto ry

Naisten Valmiusliiton valtakunnallinen valmiusharjoitus käynnistyy perjantaiaamuna 18.9. Jyväskylän varuskunnassa ennätyssuurella joukolla. 450 naista osallistuu Syyslento 2015 -harjoitukseen, jossa kolmen päivän ajan lisätään naisten turvallisuustaitoja sekä valmiuksia toimia arjen kriisi- ja onnettomuustilanteissa sekä monissa muissa arjen erityistilanteissa. 

– Turvallisuusympäristön muutokset ovat varmasti omalta osaltaan heijastuneet osallistujamäärien kasvuun, mutta suurempi vaikutus on varmasti naisten lisääntyneellä kiinnostuksella varautumis- ja turvallisuuskoulutusta kohtaan. Henkilökohtaisten turvallisuustaitojen hankkiminen ja ylläpitäminen sekä turvallisuushakuisen asenteen omaksuminen koetaan entistä tärkeämmäksi, perustelee Naisten Valmiusliiton puheenjohtaja Anne Holmlund harjoitusten suosiota.

Käytännön taitoja omaan arkeen

Syyslento 2015 -harjoituksessa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä ja harjoitellaan niihin toimintamalleja:

  • Miten kyberuhkiin voidaan varautua?
  • Miten toimitaan kadonneen henkilön etsintätilanteissa?
  • Kuinka toimitaan onnettomuustilanteessa tai tulipalon syttyessä?
  • Miten selviydytään maasto-olosuhteissa yön yli?
  • Miten laajoihin sähkökatkoksiin varaudutaan?
  • Miten lähimmäistä voidaan tukea kriisitilanteessa?

Harjoitus on avoin kaikille suomalaisille naisille ja koulutus on peruskoulutusta ilman ennakkotietovaatimuksia. Harjoituksen ikähaarukka on laaja, 15-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Syyslento 2015 suunnitellaan ja läpiviedään vapaaehtoisten naisten toimesta. Harjoituksen johtaa Kaija Koponen. Valmiusharjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina.

Maastopuvut ja saumaton yhteishenki ovat vuodesta 1998 järjestettyjen NASTA-harjoitusten tavaramerkkejä. Maastopukuihin pukeutuminen on monelle naiselle elämän ensimmäinen kerta ja sitä odotetaan innolla. Asu toimii suojavarusteena. Harjoitusten toiminta ei ole sotilaallista. Syyslento 2015 on järjestyksessään 36. NASTA-harjoitus.

Mediavierailut Jyväskylän varuskunnassa harjoituksen aikana

Median edustajilla on mahdollisuus tutustua Syyslento 2015 -harjoitukseen paikan päällä. Harjoitus käynnistyy perjantaina klo 9.30 jälkeen, jolloin alkaa ilmoittautuminen ja varusteiden jako. Varsinaisia avajaisia vietetään klo 14.15.

Vierailusta pyydetään sopimaan etukäteen torstaihin 17.9. klo 16 mennessä viestintäsihteerin kanssa mm. kulkulupien saamiseksi varuskunta-alueelle.

 

Lisätietoja:

Naisten Valmiusliiton viestintäsihteeri Sanna Mertsalmi, p 040 519 4565, sanna.mertsalmi@naistenvalmiusliitto.fi

Syyslento 2015 -harjoituksen verkkosivu: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/syyslento.php

Syyslento 2015 esite: http://www.naistenvalmiusliitto.fi/syyslento/Syyslento_2015_kutsu.pdf

Liitetiedostot

Naisten Valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu vuonna 1997. Liitto yhdistää 10 naisten vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä tekevää jäsenjärjestöä, joissa toimii noin 144 000 naista. Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Naisten Valmiusliiton päätapahtuma ovat NASTA-harjoitukset, joita järjestetään kahdesti vuodessa.

www.naistenvalmiusliitto.fi

Naisten Valmiusliiton Facebook sivuille tästä linkistä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs