Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Ministeri Risikko nosti STYL:n 40-vuotisjuhlissa esille työsuojelun tärkeyden

Tampereen Messut

Ministeri Risikko nosti STYL:n 40-vuotisjuhlissa esille työsuojelun tärkeyden

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2013 klo 23:50
Julkaisija: Tampereen Messut

Suomen Työsuojelualan Yritysten liitto STYL ry juhlii 40-vuotista taivaltaan torstaina 28.11.2013 Helsingin Kalastajatorpalla. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki työsuojelualan merkittävimmät yritykset, jotka tarjoavat työturvallisuuden parantamiseen tarvittavia tuotteita ja palveluita. Yhdistys jäsenineen tekee merkittävää työtä työturvallisuuden parantamiseksi. Valtiovallan tervehdyksen juhlaillallisille toi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, joka korosti puheessaan työsuojelun tärkeyttä.

STYL on vuonna 1973 perustettu yhdistys, jonka jäseninä ovat kaikki työsuojelualan merkittävimmät yritykset. Jäsenyritysten tarjonta koostuu henkilönsuojaimista, teknisistä laitteista ja työsuojelukoulutuksesta. Lähes kaikki työturvallisuuden parantamiseen tarvittavat tuotteet ja palvelut ovat saatavissa STYLiin kuuluvilta yrityksiltä. Yhdistyksen tärkeimpiä tehtäviä on kouluttaa jäsenistöään ja vaikuttaa työsuojelualan yleiseen kehitykseen yhdessä viranomaisten kanssa. STYL on Eurooppalaisen kattojärjestön ESF:n jäsen.

– Haluan kiittää jäseniämme ja yhteistyökumppaneitamme hyvästä yhteistyöstä näiden vuosikymmenten aikana, sillä mitään ei tapahdu ilman henkilöiden välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. STYL:n toiminnan aloittamisessa yksi suuri syy oli meidän sidosryhmiemme halu keskustella henkilösuojainasioista yhden tahon kanssa, eikä monen eri yrityksen. Tähän tarpeeseen olemme onnistuneet vastaamaan hienosti. Yhdistys jäsenineen tekee merkittävää ja aktiivista työtä työsuojeluasioiden parantamiseksi ja työtapaturmien vähentämiseksi. Investointi työsuojeluun kannattaa aina, mikä kannattaa muistaa myös taloudellisesti epävarmoina aikoina, sanoo STYL:n puheenjohtaja Kari Koskinen.


Ministeri Paula Risikko: Työsuojelu on yhteistyötä

STYL:n 40-vuotisjuhlissa vieraillut sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko korosti juhlapuheessaan yhteistyön merkitystä.

– Yhteistyöllä on valtava voima, ja se näkyy työsuojelussa. Työntekijän turvallisuus on monen tekijän summa, ja sen saavuttamiseksi jokaisen on tehtävä oma osansa – niin työnantajan, työntekijän, lainlaatijan, valvontaviranomaisen kuin työsuojelualan yrityksenkin. Sosiaali- ja terveysministeriö toimii samoilla markkinoilla Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto ry:n kanssa: ministeriö markkinavalvontaviranomaisena ja STYL talouden toimijana. Yhteistyö markkinavalvontaviranomaisten ja talouden toimijoiden välillä on tärkeää pyrittäessä varmistamaan, että markkinoilla olevat tuotteet täyttävät niitä koskevat vaatimukset. Arvostan suuresti Suomen Työsuojelualan Yritysten Liitto ry:n pitkäjänteistä toimintaa työsuojelun alalla. Te teette hyvää työtä, jotta myös me muut voisimme tehdä hyvää työtä, toteaa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Ministeri Paula Risikon puhe ja kuvat ovat liitteenä.


Henkilösuojainten käytöllä pystytään vähentämään työtapaturmia

Suomen erittäin hyvän tapaturmien tilastoinnin ansiosta nähdään, että esimerkiksi varvastapaturmat ovat 40 vuodessa laskeneet 8,2 %:sta 1,7 %:iin. Vuonna 1972 Rauma-Repolan Porin tehtailla tapahtui 69 vakavaa varvastapaturmaa ja samana vuonna Tampellan konepajalla Tampereella vastaavasti 70. Vuonna 2012 sattui koko valtakunnassa noin 1700 varvastapaturmaa. Molemmat yritykset lähtivätkin ensin subventoimaan työntekijöiden turvajalkinehankintoja ja huomasivat melko pian, että turvakengät kannattaa hankkia kaikille työntekijöille. Investointi maksoi itsensä takaisin moninkertaisesti. Viime vuosina myös silmätapaturmien määrä on laskenut, koska suojalasien käyttö on yleistynyt laajasti. Vuonna 2006 tapahtui 12 210 silmätapaturmaa ja vuonna 2012 vastaava määrä oli 9295 tapaturmaa. Määrä väheni 10,5 %:sta 8,7 %:iin.

– Vielä kuitenkin sattuu vuosittain yli 100 000 tilastoitua työtapaturmaa, joten työsarkaa ja tehtävää riittää. Esimerkiksi sormiin kohdistuu yli 20 000 tapaturmaa, joista 65 % on viiltovammoja. Nämä voitaisiin estää asianmukaisilla viiltosuojakäsineillä. Suojaintarpeen kartoituksessa ei voi riittävästi korostaa riskinarvioinnin merkitystä. Vuonna 2000 aloitettiin sertifioidun suojainasiantuntijan koulutus, joka antaa hyvät valmiudet STYL:n jäsenistölle tehdä vastuullista suojainkauppaa. Yhteistyössä TTL:n kanssa suunniteltu koulutus on vuodesta 2010 alkaen toiminut verkkokoulutuksena. TTL:n organisoima koulutus on erinomainen mahdollisuus myös esimerkiksi työterveyshuollon ja työsuojelun henkilöstölle. Suomessa onkin jo yli 300 koulutettua suojainasiantuntijaa, kertoo STYL:n puheenjohtaja Kari Koskinen.  


Jukka Nylander aloittaa ensi vuonna STYL:n puheenjohtajana

STYL:n hallituksen puheenjohtaja vaihtuu vuoden 2014 alussa. Neljä vuotta tehtävää hoitaneen Ejendals Suomi Oy:n Senior Advisor Kari Koskisen tilalle on valittu yhdistyksen nykyinen varapuheenjohtaja, Würth Oy:n osastopäällikkö Jukka Nylander.


STYL on mukana toteuttamassa kansainvälisiä EuroSafety 2014 -messuja Tampereelle

Tampereella vuodesta 1986 lähtien järjestetyt kansainväliset Turvallisuus-messut ovat STYL:n jäsenistölle tärkeä markkinointikanava. Tampereen Messut Oy:n ja STYL:n yhteistyössä toteuttama tapahtuma järjestetään uudistuneessa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.–7.11.2014 uudella nimellä EuroSafety 2014. Tapahtuma on aiempaa kansainvälisempi ja monipuolisempi. Samaan aikaan pidetään kansainväliset Työhyvinvointi 2014 -messut sekä Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo 2014. Uusi tapahtumakokonaisuus tarjoaa merkittäviä synergiahyötyjä turvallisuus-, työhyvinvointi- ja hitsausalan toimijoille. Lisätiedot: www.eurosafety.fi.


Muut kuvapyynnöt tilaisuudesta: tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.


Lisätiedot:
Suomen Työsuojelualan Yritysten liitto STYL ry, www.styl.fi
Kari Koskinen, puheenjohtaja, p. 0500 363 152
Jouni Ojala, toiminnanjohtaja, p. 0400 430 547

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs