Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Luuston sairauteen osteoporoosiin sairastuneet saavat ensitietoa

Suomen Luustoliitto

Luuston sairauteen osteoporoosiin sairastuneet saavat ensitietoa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2011 klo 09:36
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Luuston sairauteen osteoporoosiin sairastuneet saavat Oulun yliopistollisessa sairaalassa ensitietoa osteoporoosista. Oulun yliopistollinen sairaala ja Suomen Osteoporoosiliitto järjestävät ensitietopäivän osteoporoosin sairastuneille pe 20. toukokuuta klo 9.30-16.00. Tilaisuuteen osallistuvat ovat ilmoittautuneet mukaan etukäteen.

Ensitietopäivässä annetaan tietoa osteoproosista: miten luusto muodostuu, miksi luustonmuodostus voi häiriytyä, miten osteoporoosia hoidetaan itse ja mitkä ovat lääkehoidon vaihtoehdot. Luennoitsijoina ovat sekä Oulun yliopistollisen sairaalan että Suomen Osteoporoosiliiton edustajat.

Osteoporoosia ja sen esivaihetta osteopeniaa sairastaa 800 000 suomalaista. Osteoporoottisia tai osteoporoosin esivaiheen luunmurtumia on vuosittain 35 000 - 40 000. Lonkkamurtumia on vuositasolla 7 000. Lonkkamurtuma muuttaa tai päättää yleensä elämän: lähes joka 3. lonkkamurtumapotilas kuolee vuoden sisällä lonkkamurtumasta ja joka 3. joutuu turvautumaan pysyvään laitoshoitoon tai muuhun apuun selvitäkseen päivittäisistä toimista. Mutta mikäli osteoporoosia hoidetaan oikein, voidaan osteoporoottisten murtumien määrää vähentää merkittävästi.

Osteoporoosia sairastavan on tärkeää tietää omasta sairaudestaan. Hän voi omilla toimillaan vaikuttaa sairautensa etenemiseen. Tärkeää on liikunta, riittävä kalsiumin ja D-vitamiinin saanti ja lisäksi varsinaisen osteoporoosilääkkeen nauttiminen lääkemääräyksen mukaisesti.

Lisätietoja: Suomen Osteoporoosiliiton puheenjohtaja Olli Simonen p. 044 3080306 tai olli.simonen@fimnet.fi

Suomen Osteoporoosiliitto on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, jonka tarkoituksena on osteoporoosin ja osteoporoottisten luunmurtumien ehkäiseminen, luuston terveyden ja terveellisten elintapojen sekä osteoporoosia sairastavien tutkimuksen, hoidon ja kuntoutuksen edistäminen. Suomen Osteoporoosiliitto on perustettu 24.4.2004.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs