Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Liiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Reserviläisliitto tiedottaa

Liiton itsenäisyyspäivän huomionosoitukset

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2013 klo 08:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Puolustusministeri Carl Haglund on myöntänyt itsenäisyyspäivän päivämäärällä neljä Reserviläisliiton Ansioristiä soljen kera ja 24 Ansioristiä. Lisäksi liiton hallitus on myöntänyt 53 Reserviläisliiton Kultaista, 118 Hopeista ja 134 Pronssista ansiomitalia. Ansioristit luovutetaan 5.12.2013 Helsingissä.

Tänä itsenäisyyspäivänä Ansioristin soljen kera saavat liiton pitkäaikainen toiminnanjohtaja Olli Nyberg Vantaalta, entinen liittohallituksen jäsen Raimo Ojala Tampereelta, liiton aiempi varapuheenjohtaja Esko Raskila Sastamalasta sekä entinen puolustusministeri ja Naisten Valmiusliiton puheenjohtaja Anneli Taina Tampereelta. Vuonna 1982 perustettua, asetukseen pohjautuvaa Reserviläisliiton Ansioristiä soljen kera on aiemmin myönnetty vain 110 kappaletta.

Lisäksi 6.12. myönnetään 24 Reserviläisliiton ansioristiä, joka on liiton vanhin, vuonna 1976 perustettu huomionosoitus. Tällä kertaa Ansioristin saavat mm. Rintamaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Pirjo Jaakola Helsingistä, Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Niinistö Nurmijärveltä, Reserviläisliiton aiempi puheenjohtaja, kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta sekä MPK:n toiminnanjohtaja, prikaatikenraali Pekka Tuunanen Jyväskylästä.

Valtaosa myönnetyistä risteistä ja osa ansiomitaleista luovutetaan torstaina 5.12.2013 klo 12 Helsingissä. Ravintola Ostrobotnian juhlakerroksessa paljastetaan myös Reserviläisliiton kunniapuheenjohtaja Mikko Pesälän muotokuva. Valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä toimi liiton puheenjohtajana vuosina 1989-1994.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita luovutustilaisuuteen. Lisätietoja asiasta antaa tarvittaessa toiminnanjohtaja Olli Nyberg, (09) 4056 2041 tai 0400 640 755 tai olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

Liitteenä on lista Reserviläisliiton 6.12.2013 myönnettävistä huomionosoituksista. Valtaosa myönnetyistä ansiomitaleista on ryhmitelty liiton maakunnallisen piirijaon mukaisesti ja luovutetaan piirien järjestämissä tilaisuuksissa itsenäisyyspäivänä tai sen tuntumassa. Reserviläispiirien yhteystiedot löytyvät liiton internet-sivuilta.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 350 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs