Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Liikkuva koulu yrittää saada Lapset liikkeelle!

Suomen Luustoliitto

Liikkuva koulu yrittää saada Lapset liikkeelle!

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2011 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Lasten huolestuttavan luustotilanteen vuoksi Suomen Osteoporoosiliitto haluaa tuoda julkisuuteen yhtä toimivaa lasten luustoliikunnan hanketta:

45 koulua ympäri Suomen on mukana Liikkuva koulu -hankeen pilottivaiheessa. Hankkeen tarkoituksena on liikunnan ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen peruskoulujen koulupäivään ja sen yhteyteen. Tavoitteena on vakiinnuttaa suomalaisiin kouluihin liikunnallinen toimintakulttuuri. Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä puolustushallinnon koordinoima.

Pilottihankkeissa kokeillaan eri käytäntöjä lasten ja nuorten liikkumisen lisäämiseksi koulupäivän yhteyteen. Pääkaupunkiseudulla pilottina on Uomarinteen koulu, Myyrmäki, Vantaa. Vantaalla laajennetaan jo Uomarinteeltä saatuja hyviä toimintatapoja 10 alakouluun, tarkoitus on laajentaa hanke koko Vantaalle.

Hyppien lujuutta luille

Yksi jatkuvasti pyörivistä kampanjoista on Aamuhyppy-kampanja. Kampanjassa kerrotaan hyppimisen vaikutuksesta luihin ja osteoporoosista, jonka jälkeen oppilaat saavat itse päättää, ovatko he mukana toiminnassa vai eivät. Hyppimiseen liittyvää luustovaikutusta on tutkittu mm. UKK-instituutissa - sieltä kautta hanke onkin saanut aiheeseen liittyvää tietoutta.

Aamuhyppy-kampanja on tällä hetkellä käynnissä 5 koulussa (yht. n.2 000 oppilasta) ja käynnistymässä 5 koulussa (n. 1 600 oppilasta).

Kokemukset kouluissa ovat olleet positiivisia. Etenkin 1-4 luokat ovat innoissaan kampanjasta. Monessa koulussa aamuhypyt on siirretty kaksoistuntien väliin taukojumpaksi.

Liitteenä on aamuhyppy -kampanjan starttiviesti. Siinä on aineksia menestyväksi valtakunnalliseksi kampanjaksi. Toisesta lasten liikuntakampanjasta saa tietoa seuraavan linkin kautta: http://www.nuorisuomi.fi/artikkeli?id=20502650-10-minuutin-taukojumppa

Lisätietoja:

Kristian Åbacka
Liikkuva koulu -hankkeen projektityöntekijä
Vantaan kaupunki, Uomarinteen koulu
puh.040 840 1945
kristian.obacka@vantaa.fi

Suomen Osteoporoosiliitto on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, jonka tarkoituksena on osteoporoosin ja osteoporoottisten luunmurtumien ehkäiseminen, luuston terveyden ja terveellisten elintapojen sekä osteoporoosia sairastavien tutkimuksen, hoidon ja kuntoutuksen edistäminen. Suomen Osteoporoosiliitto on perustettu 24.4.2004.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs