Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » LähiTapiola: Näin suojaat kotisi asuntomurtojen varalta

LähiTapiola

LähiTapiola: Näin suojaat kotisi asuntomurtojen varalta

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2015 klo 14:47
Julkaisija: LähiTapiola

Yle Uutisten (26.8.2015) mukaan asuntomurtautujat pitävät Suomea otollisena kohteena muun muassa siksi, että suomalaiset eivät suojaa omaisuuttaan. LähiTapiola antaa nyt viisi vinkkiä, joilla jokainen voi suojata omaisuutensa ja ainakin vaikeuttaa merkittävästi murtautujien toimia.

1 Lukitse talosi ja myös varasto tai autotalli
-Hyvä lukitus on tärkein yksittäinen asia, jolla suojaat kotisi tunkeutujilta. Ulko-oven turvallisuutta voi lisätä varmuuslukolla ja saranatapeilla.
-Muista lukita ovet huolellisesti, jos poistut kotoa. Älä jätä avainta ”varmaan paikkaan” kukkaruukkuun. Ammattimaiset murtovarkaat osaavat etsiä piilopaikat.

2 Pidä koti asutun näköisenä
-Jos vietät pidemmän ajan poissa kotoa, jätä koti ja piha mahdollisuuksien mukaan asutun näköiseksi. Sovi kesäaikaan vaikkapa naapurin, tuttavan tai sukulaisen kanssa nurmikon leikkaamisesta ja talvella lumien luomisesta.

3 Pidä piha valaistuna
-Yksi keino varmistaa kodin turvallisuutta ovat liiketunnistimella toimivat ulkovalot. Valot menevät päälle, jos pihalla on ylimääräistä liikettä.
-Toinen tapa huolehtia valaistuksesta myös silloin, kun kotiväki on poissa, on asentaa ulko- ja sisävaloihin ajastimet.

4 Älä kerro some-tililläsi, että olet matkoilla tai poissa kotoa
-Usein toistettu neuvo kannattaa pitää mielessä. Jos some-tilisi on avoin kaikille, sitä kautta myös ulkopuoliset ja kenties rikolliset saavat tiedon poissaolostasi.

5 Sovi naapurien kanssa, että pidätte naapurustoanne silmällä
-Naapuriapuun kannattaa turvautua, se luo turvallisuutta lähiympäristöön. Jos olet lähdössä kotoa pidemmäksi aikaa, kerro siitä naapureillesi. Pitäkää yhdessä silmällä naapurustoa ja keskustelkaa, jos lähistöllä liikkuvat henkilöt tai autot mietityttävät.

Lisävinkki: Harkitse murtohälyttimien asentamista
-Yleensä pelkästään hälytinlaitteistosta varoittava tarra estää asuntomurroilta.

Merkitse ja valokuvaa omaisuutesi. Mikäli murto kaikesta huolimatta tapahtuu ja varas saadaan kiinni, parantaa tunnistaminen olennaisesti mahdollisuutta saada omaisuus takaisin. Tämä helpottaa myös korvauskäsittelyä mahdollisessa vahinkotapauksessa. Kuvauksen voi tehdä vaikka kännykällä ja siirtää kuvat sitten muualle talteen.

 

Lisätietoja:

LähiTapiolan mediapuhelin 040 183 5806

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs