Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » LähiTapiola jakaa designinstallaation 2000 valoa pyöräilijöille lauantaina 10.9.

LähiTapiola

LähiTapiola jakaa designinstallaation 2000 valoa pyöräilijöille lauantaina 10.9.

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 09:30
Julkaisija: LähiTapiola

Valo on tärkeä turvallisuustekijä kaupunkiympäristössä. Valo lisää myös pyöräilyn turvallisuutta. Valon merkitys on esillä Helsinki Design Weekin ajan Helsingin Keskuskadulla Lähivalo-installaatiossa.

Teos muodostuu 2 000 polkupyörän valosta ja se muistuttaa kaupunkilaisia valon merkityksestä liikenteessä ja pimeällä liikkuessa. Pimeällä valot syttyvät ja muodostavat polkupyörän.

LähiTapiolan ja HDW:n yhteistyössä syntyneen teoksen ovat suunnitelleet muotoilijat Kristos Mavrostomos ja Anna Van Der Lei, jotka suunnittelivat myös vuosi sitten LähiTapiolalle liikenneturvallisuuteen ja elämänturvaan liittyvän hankkeen. Silloin turvallisuutta tuotiin esille muun muassa tulevaisuuden ”liikennemerkeillä”, joissa otettiin huomioon ihmisten kokemuksia liikenteestä ja tuotiin esille empatiaa liikenteessä. Kaupunkilaisilta kerättiin Helsinki Design Weekin aikana kokemuksia vaaranpaikoista liikenteessä.

–Tämän vuoden Lähivalo-teos on jatkoa viime vuonna alkaneelle työlle. Saimme silloin ihmisiltä valtavasti ajatuksia siitä, millaiset paikat koetaan turvattomiksi ja miten niitä voisi kohentaa. Pyöräily on kaupungissa tärkeä liikkumismuoto, mutta monien mielessä sitä rajoittavat liikennejärjestelyt ja pimenevänä vuodenaikana myös valaistuksen puute. Lähivalo-teos vastaa tähän, ja siksi teoksen valot jaetaan Design Weekin päätteeksi pyöräilijöille, sanoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun markkinointipäällikkö Tanja Rintala.

Teoksesta tulee teko lauantaina 10.9., kun valoteos puretaan ja valot jaetaan kaupunkilaisille LähiTapiolan pyöräpäivässä. Pyöräpäivässä on tarjolla muun muassa ruokafillareita ja jaossa on tietoa pyöräilykaupungista – esimerkiksi pyöräilykarttoja. Maksuton pyöräpäivä järjestetään Helsingin Keskuskadulla lauantaina 10.9.9.2016 kello 10–14.

Tule tutustumaan Lähivaloon jo ennen lauantaita! Lämpimästi tervetuloa pyöräpäivään 10.9.!

Turvallista pyörämatkaa!

Lisätietoja tapahtumasta:
Tanja Rintala, markkinointipäällikkö
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu
040 8326 386

LähiTapiolan pyöräpäivä: http://www.helsinkidesignweek.com/ohjelma/lahitapiolan-pyorailypaiva/?lang=fi

Lähivalo Helsinki Desidn Weekillä: http://www.helsinkidesignweek.com/ohjelma/lahivalo/?lang=fi

Kristos Mavrostomosin ja Anna van der Lein haastattelu: http://www.helsinkidesignweek.com/weekly/hdw-makers-anna-van-der-lei-kristos-mavrostomos-fi/?lang=fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs