Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Laget från Maunun koulu till NouHätä!-finalen i Kuopio

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Laget från Maunun koulu till NouHätä!-finalen i Kuopio

Pressmeddelande.
Publicerad: 10.05.2016 kl. 10:30
Utgivare: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Den regionala tävlingen i Egentliga Finland i åttondeklassisternas NouHätä!-tävling ordnades 14.4.2016 på brandstationen i Loimaa. Jimi Vainiotalos, Eemeli Hurulas och Olli Salonens lagfrån Maunun koulu i Rusko vann den regionala tävlingen.

Vinnarlaget representerar Egentliga Finland i finalen som anordnas i Kuopio 12 maj. Räddningsverket har förberett laget för tävlingen genom att erbjuda utbildning i bland annat första hjälpen och första släckningsinsats. I NouHätä!-finalen deltar sammanlagt 22 lag, ett från varje räddningsverksområde.

För att fira tävlingens 20-årsjubileum anordnas tävlingen som ett publikevenemang på Kuopio torg och den kan följas som direktsändning via Yle, från och med kl. 12.30 på http://yle.fi/uutiset/kuopio/. Sketchgruppen Biisonimafias upptåg tillför finalen en egen sprakande nyans. Publikevenemanget på torget leds av Viivi Pumpanen. 

Mer information:

utbildningsplanerare Tanja Uusitalo, tanja.uusitalo@turku.fi, tfn 050 433 0283

 

www.vspelastus.fi

www.nouhata.fi                                                                                                                                                   

NouHätä! är en riksomfattande kampanj i räddningskunskap speciellt för åttondeklassister i grundskolan. Den strävar efter att ge de unga räddningskunskaper på ett roligt och engagerande sätt. Kampanjens mål är att förbättra de ungas inställning till säkerheten, öka de ungas brandsäkerhetskunskaper och -färdigheter och ge dem handledning i att uppfatta sambandet mellan riskbeteende, tillbud och olyckor. Kampanjen når årligen cirka 35 000 elever i över 400 skolor. NouHätä!-kampanjen har anordnats sedan 1996.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs