Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kutsu Nikkarijotokselle

Reserviläisliitto tiedottaa

Kutsu Nikkarijotokselle

Kutsu.
Julkaistu: 12.09.2012 klo 07:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisten valtakunnallinen Nikkari-syysjotos järjestetään tulevana viikonloppuna lmajoen Kalajaisten ja Jurvan Tainuskylän välisellä alueella. Nikkarijotokselle on ilmoittautunut yli 40, nelihenkistä partiota eri puolilta Suomea. Virosta tapahtumaan osallistuu neljä partiota.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa. Jotosjärjestäjät auttavat mielellään tiedotusvälineitä vierailuissa tehtävärasteilla. Pässilän majalla ( Tainuskyläntie 243) on perjantai-illasta sunnuntai aamuun saatavilla ruokaa, kahvia ja kaikkea mahdollista apua. Pyydettäessä käyttöön toimitetaan valokuvia tapahtumasta.

Nikkarijotos on Reserviläisurheiluliitto ry:n valtakunnallinen tapahtuma, jonka pääjärjestäjä on Jurvan Reserviläiset ry. Apuna järjestelyissä ovat naapurikuntien maanpuolustusyhdistykset sekä eri alojen jurvalaisyhdistykset kuten Tainuksen kyläyhdistys, luontoseura, palomieskerho ja partiolaiset. Viikonlopun aikana Kalajaisten ja Pässilän välisessä metsässä liikkuu noin 300 toimitsijaa ja kilpailijaa.

Nikkarijotos on samalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssi. Tapahtumaa tukevat vahvasti myös Kauhavan Lentosotakoulu sekä alueen maanomistajat.

Tehtävärastit

Jotosreitillä on runsaasti kansalais- ja sotilastaitoja mittaavia tehtäviä. Lisäksi tarjolla on elämys lentotehtävästä Hornet-hävittäjällä.

Osallistujat ovat jakautuneet kahteen sarjaan. Suomen Sotilas- sarjassa osallistujilta ei vaadita erityisiä taitoja. Törni-sarja on hieman vaativampi edellyttäen parempaa kuntoa sekä sotilaallisten asioiden yksityiskohtaisempaa hallitsemista. Molemmissa sarjoissa partiot voivat itse vaikuttaa jotoksensa fyysiseen vaativuuteen.

Nikkarijotos alkaa perjantaina 14.9. kello 17.30 kenttähartaudella ja tulopuhuttelulla Ilmajoen seurakunnan Kalajaisten leirikeskuksessa. Jotos päättyy sunnuntaina 16.9. viimeistään kello 14.00 Kalajaisissa saunomiseen, ruokailuun ja palkintojen jakoon.

Lisätietoja

  • Kilpailun johtaja: Markku Laiteenmäki, puh 045 860 7477 / markku.laiteenmaki@ssvnet.fi
  • Tiedottaja: Jaakko Liinamaa, puh 0400 292 418 / jaakko.liinamaa@pp.inet.fi
  • Jotossivut: www.reservilaisliitto.fi/nikkarijotos2012

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs