Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kutsu 12.11.2014: Polttoainejakelu voidaan nyt turvata sähkökatkosten aikana Siilinjärven seudulla

Huoltovarmuusorganisaatio

Kutsu 12.11.2014: Polttoainejakelu voidaan nyt turvata sähkökatkosten aikana Siilinjärven seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 17:14
Julkaisija: Huoltovarmuusorganisaatio

Varavoimalla varustettu liikenneasema Siilinjärvellä on yksi neljästä pilothankkeen kohteesta. Varavoimakone turvaa polttoaineen jakelun ja aseman muut toiminnot sähkökatkon aikana. Aseman esittelytilaisuus järjestetään 12.11.2014 klo 13 alkaen.

Alueellisessa sähkönjakelun häiriötilanteessa useimmat yhteiskunnan toiminnot keskeytyvät. Polttoaineen jakelu on yksi kriittisistä toiminnoista, varsinkin jos sähkökatko pitkittyy. Liikenneaseman varustaminen varavoimakoneella turvaa polttoaineen jakelun alueella tilanteessa, jossa sähkökatkos muuten pysäyttäisi aseman toiminnan. Jos sähkökatko on aiheutunut esimerkiksi ukkosen, rajuilman tai lumimyrskyn seurauksena, on tärkeää, että pelastusviranomaisten ja sähköverkkoyhtiöiden korjausyksiköiden toiminta ei esty tai hidastu ainakaan polttoaineen puutteen takia. Myös monet muut toiminnot, kuten kuntien sosiaali- ja terveystoimi sekä tekniset toiminnot mukaan lukien vesihuolto, ovat sähkönjakelun häiriötilanteessa kriittisiä autojen ja muiden työkoneiden polttoainehuollon toimivuuden suhteen. Katkon pitkittyessä myös kansalaiset voivat hankkia polttoaine- ja ruokahuoltoa varavoimalla varustetulta liikenneasemalta.

Siilinjärven Shell (St1) liikennemyymälän varavoimakone on valmistunut osana neljää hankkeessa toteuttavaa pilot-kohdetta. Muut varavoimapilot-asemakohteet ovat Forssassa (ABC), Oulussa (Teboil) ja Vierumäellä (Neste). Hankkeen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Huoltovarmuuskeskus ja huoltovarmuusorganisaation voimatalous- ja öljypoolit. Yhteistyökumppaneina ovat toimineet pilot-kohteiden öljy-yhtiöt sekä kyseisten alueiden sähkönjakeluverkkoyhtiöt.

Järjestämme hanketta ja Siilinjärven pilot-kohdetta koskevan tiedotus- ja esittelytilaisuuden keskiviikkona 12. marraskuuta 2014 klo 13:00 alkaen Siilinjärven Shell-liikenneasemalla, Golftie 11, Siilinjärvi.

Tilaisuus on tarkoitettu medialle, lähialueella toimiville sähköverkkoyhtiöille, Siilinjärven seudun kuntien eri toimintojen edustajille, pelastuslaitokselle, poliisille, öljy-yhtiöille sekä muille hankkeesta kiinnostuneille.

Tilaisuuden ohjelma on seuraava:

13:00 Kahvitarjoilu

13:15 Avaussanat

voimajärjestelmäasiamies Petri Nieminen, Huoltovarmuuskeskus

13:20 Huoltovarmuuskeskuksen rooli varautumisessa

voimajärjestelmäasiamies Petri Nieminen, Huoltovarmuuskeskus

13:30 Hankkeen tausta ja tarkoitus   

poolisihteeri Jorma Venäläinen, öljypooli

13:40 Aseman puheenvuoro   

aluepäällikkö Tuula Martikainen, Restel Liikenneasemat Oy

13:50 Hyödyt/merkitys toimijalle   

toimitusjohtaja Matti Ryhänen, Savon Voima Verkko Oy

14:00 Toiminta sähkönjakeluhäiriössä varavoimakoneella varustetulla liikenneasemalla   

poolisihteeri Arto Pahkin, voimatalouspooli

14:10 Kysymyksiä ja keskustelua

n. 14:30 Siirtyminen varavoimakoneelle (Shell-aseman piha-alueella)  

Varavoimakoneen esittelyä   

toimitusjohtaja Jari Takki, TurvaTakki Oy

15:00 Tilaisuus päättyy

 

Tervetuloa!

 

Lisätietoja

Petri Nieminen, Huoltovarmuuskeskus 040-778 3473, petri.nieminen@nesa.fi

Arto Pahkin, voimatalouspooli 0400-756 146, arto.pahkin@fingrid.fi

Jorma Venäläinen, öljypooli 0400-478 926, jorma.venalainen@oil.fi

Huoltovarmuusorganisaatio on verkosto, joka ylläpitää ja kehittää Suomessa huoltovarmuutta julkinen-yksityinen -kumppanuusperiaatteella. Sen päätavoitteena on huoltovarmuuden kannalta tärkeiden organisaatioiden ja sitä kautta koko yhteiskunnan toimintaedellytysten turvaaminen. Huoltovarmuusorganisaatiossa toimii useita satoja yrityksiä, viranomaisia ja järjestöjä yhteiskunnan eri aloilta yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Huoltovarmuusorganisaatio koostuu Huoltovarmuuskeskuksesta, huoltovarmuusneuvostosta, sektoreista ja pooleista.

www.huoltovarmuus.fi
www.varmuudenvuoksi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs