Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kiviainesalan työturvallisuuskisa ratkesi

INFRA ry

Kiviainesalan työturvallisuuskisa ratkesi

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2012 klo 17:00
Julkaisija: INFRA ry

Kiviainesalan työturvallisuuskilpailu 2011 on ratkennut. Tulokset julkistetaan torstaina 19.1.2012 kello 17 Kiviainespäivillä Helsingin Hotelli Presidentissä.

Paras murskauslaitos: Seepsula Oy Senkkerin laitos, Tuusula
Paras track-laitos
: Rudus Murskaus Oy Koneasema 22
Tulosta eniten parantanut:
Lemminkäinen Infra Oy Kiviainestoiminta
Paras ensikertalainen
: Rudus Oy Länsi-Suomi
Paras käytäntö:
Seepsulan korkeapainekastelujärjestelmä

Seepsula nappasi jo edellisvuoden kilpailussa parhaat kokonaispisteet. Muuten parhaiden kärki on täysin uudistunut edelliskerrasta.

Parhaat käytännöt -sarjan ideana on levittää hyviä käytäntöjä alan sisällä. Tänä vuonna saatiin 25 ehdotusta. Voittajaksi selvisi Seepsulan Senkkerissä käyttöön otettu korkeapainekastelujärjestelmä, joka torjuu pölyhaittoja kivenottoalueella. Järjestelmä säästää rahaa ja luontoa, sillä kiviainekseen tulee vähemmän vettä kuin perinteisessä kastelussa, seulontaverkot eivät tukkeudu yhtä nopeasti ja kiviaineksen laatu pysyy parempana. Korkeapaineruiskutus toimii pakkasellakin toisin kuin vanhat menetelmät.

Kiviainesalan työturvallisuuskilpailun mittarina käytetään Murskamittaria, joka on kiviainestyömaiden turvallisuustason arviointiin ja kehittämiseen tarkoitettu työkalu.

Nyt kuudetta kertaa järjestetyn työturvallisuuskilpailun organisoinnista vastaa INFRA ry. Päätuomarina toimi VR Trackin riskienhallintajohtaja Timo Pinomäki ja varatuomarina INFRA ry:n lakimies Mika Kortene.

Kiviaineksella tarkoitetaan hiekkaa, soraa ja kalliomurskeita. Kiviaineksia tarvitaan aina, kun rakennetaan ja korjataan taloja, teitä, katuja, siltoja tai kenttiä. Myös taajamien puistot, aukiot ja kevyen liikenteen raitit syntyvät osittain kiviaineksista. Suomessa kulutetaan vuosittain 100 miljoonaa tonnia kiviaineksia – noin 20 tonnia asukasta kohti. Suomi on kiviainesten suhteen omavarainen. Rakentamisessa käytettävä kiviaines on peräisin ympäri maan sijaitsevista kivenlouhimoista ja -murskaamoista, jotka työllistävät noin 3 000 henkeä. Valtaosa kivestä käytetään verovaroin kustannetussa rakentamisessa kuten rata- ja tiehankkeissa.

LISÄTIETOJA:
Timo Pinomäki
Kiviainesalan turvallisuuskilpailun päätuomari
puh. 040 510 2123, timo.pinomaki@vr.fi

INFRA ry on infra-alan palveleva asiantuntijajärjestö. Jäsenyrityksemme rakentavat ja pitävät kunnossa perusinfraa: väyliä, satamia ja lentokenttiä sekä vesi-, viemäri-, energia- ja tietoliikenneverkostoja. Suomen infrarakenteiden arvo on 10 prosenttia maamme kansallisvarallisuudesta – jopa 77 miljardia euroa. Ala työllistää lähes 50 000 ihmistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs