Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kansainvälisen toiminnan tuettava omaa puolustusta

Reserviläisliitto tiedottaa

Kansainvälisen toiminnan tuettava omaa puolustusta

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 18:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Vahvaa puolustusta on ylläpidettävä myös jatkossa. Reserviläisliiton puheenjohtajana aiemmin toiminut Markku Pakkanen kertoi tänään Luumäellä, että liiton vaaliohjelmassa vaaditaan mm. sitoutumista koko Suomen puolustamiseen, yleisen asevelvollisuuden ylläpitämiseen ja puolustusmäärärahojen korottamiseen.

- Nykypäivänä kaikella on hintansa ja niin myös puolustusmäärärahojen on oltava riittävällä ja uskottavalla tasolla. Eduskunnan parlamentaarisen selvitysryhmän esitys oli, että puolustusmäärärahat nostetaan vähintään sille tasolle missä oltiin nykyisen hallituskauden alussa. Korotustarpeen on laskettu olevan 150 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä indeksikorotusten lisäksi.

Luumäen Reserviläisten 60-vuotisjuhlassa illalla puhunut Pakkanen nosti liiton vaaliohjelmasta esiin myös kertausharjoitusten tärkeyden.

- Jokainen sodan ajan tehtäviin sijoitettu reserviläinen tulisi kutsua kertausharjoituksiin vähintään kerran sijoitusaikana.

Kertausharjoitukset ovat Suomessa olennaisen tärkeitä, koska Puolustusvoimien sodan ajan vahvuudesta valtaosa koostuu reserviläisistä. Pakkanen totesi liiton vaativaan tämän huomioimista myös Puolustusvoiminen kansainvälisessä toiminnassa.

- Liittomme mielestä kansainvälisen toiminnan on aina tuettava omaa puolustustamme. On sitten kyse rauhanturvaamistoimista, sotilaallisesta koulutuksesta tai osallistumisesta yhteisiin harjoituksiin.

Reserviläisliittoa vuosina 2009-2012 luotsannut sotilasmestari Markku Pakkanen palveli itse 1980-luvun lopulla YK:n UNTAG-operaatiossa osana suomalaista valvontajoukkoa Namibiassa. Lisätietoja suoraan Markku Pakkaselta, 050 512 2575.

Liitteenä oleva kuva Markku Pakkasesta puhumassa on tiedotusvälineiden vapaasti käytettävissä kunhan kuvalähteeksi mainitaan Reserviläisliitto.

Liitetiedostot

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs