Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Kaatuneitten muistopäivän vietto ja Venäjältä löydettyjen suomalaisten sotilaiden sankarihautajaiset Lappeenrannassa 17.5.2015

Lappeenrannan kaupunki

Kaatuneitten muistopäivän vietto ja Venäjältä löydettyjen suomalaisten sotilaiden sankarihautajaiset Lappeenrannassa 17.5.2015

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 13:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kaatuneitten muistopäivänä 17.5.2015 siunataan 76 Venäjältä löydettyä tunnistamatonta sankarivainajaa ja heidän arkkunsa lasketaan hautaan Lappeenrannan sankarihautausmaalla sekä järjestetään kunniakäynnit seppeleenlaskuineen muistomerkeillä ja haudoilla. 

Varsinainen juhlapäivä alkaa lipunnostolla kello 8.00. Päivän tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Tervetulleita ovat sotiemme veteraanien ja heidän omaistensa lisäksi myös kaikki kaupunkilaiset. 

Keskustassa

klo   8.45      

Talvisodan ensimmäisen armeijakunnan kaatuneiden evakuoimiskeskuksen muistolaatan paljastaminen osoitteessa Myllykallionkatu 3-7                  

klo 10.00     

Kaatuneitten muistopäivän messu Lappeen Marian kirkossa

klo 12.00   

Sankarivainajien siunaaminen, arkkujen hautaan laskeminen sekä seppeleiden laskut Lappeenrannan sankarihautausmaalla, jonka jälkeen kunniakäynnit

* Talvi- ja jatkosodan sankarivainajien muistomerkillä
* Äiti Karjala–patsaalla  
* Karjalasta tuotujen sankarivainajien muistomerkillä
* Vapaussodan sankarivainajien muistomerkillä Keskuspuistossa
* Vuonna 1918 vakaumuksensa puolesta kaatuneitten haudalla Vanhalla hautausmaalla

klo 13.45-14.30

Kahvitilaisuus kaupungintalolla 

Veteraanijärjestöjen yhteisesti Ensimmäisen armeijakunnan kaatuneiden evakuoimiskeskukseen hankkiman muistolaatan kaikille avoimessa paljastustilaisuudessa puhuvat Lappeenrannan Sotaveteraanien pj Erkki Pulli ja kenttäpiispa Pekka Särkiö. 

Lappeen Marian kirkossa järjestettävässä messussa liturgina toimii kirkkoherra Mika Lehtola. Saarnan pitää kenttäpiispa Pekka Särkiö. Kanttorina toimii Sauli Ruskeepää. Musiikkia esittävät myös Rakuunasoittokunta ja Karjalan Laulu-Veikot. 

Veteraani- ja muiden järjestöjen lippulinna sekä seppeleen-laskutilaisuuksiin osallistuvat kokoontuvat Lappeen kirkon edessä klo 11.30 ja siirtyvät lippuvartion johtamana siunaustilaisuuteen sankarihautausmaalle. 

Kenttäpiispa Pekka Särkiö toimittaa tuntemattomien että mahdollisesti tunnistettujen sankarivainajien siunaamisen. Puolustusministeriön kansliapäällikkö kenraali Arto Räty puhuu. Sankarivainajien siunaukseen liittyvien seppelten laskujen päätteeksi seppelpartiot lähetetään kunniakäynneille Talvi- ja Jatkosodan sankarivainajien muistomerkille, Äiti Karjala –patsaalle, Karjalasta tuotujen sankarivainajien muistomerkille, Vapaussodan sankarivainajien muistomerkille ja Vuonna 1918 vakaumuksensa puolesta kaatuneitten haudalle. 

Kaatuneitten muistopäivän kahvitarjoilu on kaupungintalolla klo 13.45-14.30. Tilaisuus on avoin kaikille. 

Joutsenossa

Kaatuneitten muistopäivän messu alkaa Joutsenon kirkossa klo 10.00. Saarnan pitää lähetystyöntekijä Hilkka Arminen, liturgina on III kappalainen Sirpa Kiviniemi-Rosqvist ja kanttorina toimii Liisa Teräslahti. 

Seppeleenlaskijat ja lippulinna kokoontuvat kirkossa välittömästi messun päätyttyä. Kirkolta siirrytään kunniakäynneille kaikille Joutsenon kaupunginosassa sijaitseville Sotiemme muistomerkeille. Kunniakäyntien jälkeen on kirkkokahvit seurakuntakeskuksessa. 

Ylämaalla

Lappeen seurakunnan kappalainen Timo Rosqvist toimittaa Ylämaan kirkossa klo 10.00 alkavan messun, jossa kanttorina on Johanna Sientola. Messun jälkeen kunniakäynnit ja seppeleenlaskut sankarihautausmaan muistomerkillä sekä kirkkokahvit seurakuntasalissa. 

Nuijamaalla

Nuijamaan kirkossa klo 13.00 alkavassa messussa saarnaa kappalainen Timo Rosqvist ja kanttorina toimii Sauli Ruskeepää. Kunniakäynnit seppeleenlaskuineen sekä seurakuntasalissa tarjottavine kirkkokahveineen alkavat välittömästi messun päätyttyä. 

Lappeenrannan kaupunki, Lappeenrannan seurakunnat, Maasotakoulu, Nuijamaan rajavartio- ja rajatarkastusasemat, Vaalimaan rajavartioasema yhteistyössä järjestöjen kanssa vastaavat päivän tilaisuuksien toteuttamisesta. 

Kansliasihteeri Marja Anttila, p. 040 740 4226, antaa tietoja päivän tapahtumista. 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs