Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Jaksaminen eläkeikään saakka parantunut

Teknologiateollisuus ry

Jaksaminen eläkeikään saakka parantunut

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2012 klo 09:15
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomen suurin työhyvinvointihanke, Hyvä työ – Pidempi työura, etenee vahvasti

Teknologiateollisuuden yritykset ovat suhdanteesta huolimatta lähteneet kehittämään työhyvinvointia reippain ottein. Hankkeessa vuosien 2011 ja 2012 mittaukset tukevat jo aikaisemmin esiin noussutta havaintoa, että työhyvinvointi on lisääntynyt erityisesti työntekijöillä ja alle 35-vuotiailla. Lisäksi nuorilla ja yli 54-vuotiailla parani myös oma arvio jaksamisesta vanhuuseläkeikään asti.

Yli 1200 henkilön työhyvinvoinnin muutosta selvitettiin kyselyillä hankkeen seitsemässä yrityksessä vuosien 2011 ja 2012 välillä. Tulokset osoittavat, että työhyvinvointi parani asenteiden ja motivaation sekä työjärjestelyjen kohentumisen seurauksena. Kehitystä tapahtui henkilöstöryhmistä erityisesti työntekijöillä ja ikäryhmistä alle 35-vuotiailla.

Kyselyn mukaan työntekijöiden työjärjestelyt, työaikajoustot sekä työkyvyn kahden vuoden ennuste kehittyivät suotuisasti. Lisäksi paranivat alle 35-vuotiailla koulutuksen riittävyys ja arvio jaksamisesta vanhuuseläkeikään asti. Myös yli 54-vuotiaat suhtautuvat aikaisempaa valoisammin vanhuuseläkeikään saakka jaksamiseensa.

Konkreettisia parannuksia viihtyvyyteen ja työn sujuvuuteen työpaikoilla ovat tuoneet vuorovaikutuksen ja palautteenannon lisääntyminen ja kehittäminen työpaikan tarpeita vastaavalla tavalla. Työkykyä taas on saatu ylläpidettyä työn ohessa tapahtuvan kuntoutuksen sekä korvaavaa työtä etsivän koordinaattorin avulla.

Vaikeassa suhdannetilanteessa on erityisen tärkeää, että koko henkilöstö ja etenkin ylin johto sitoutuvat työhyvinvoinnin kehittämiseen, hankkeessa mukana olevien liittojen puheenjohtajat korostavat. Työhyvinvoinnin lisääntyminen tuo myös suoria taloudellisia hyötyjä. Kolmivuotisessa hankkeessa on mukana jo yli 50 teknologiateollisuuden yritystä.

Lisätietoja:

Tiina Hartikainen
projektipäällikkö Teknologiateollisuus ry
puh. 050 586 2879

Teknologiateollisuus ry

Metallityöväen Liitto ry

Ammattiliitto Pro ry

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry

Uusi Insinööriliitto UIL ry

Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialat ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Toimialalla tehdään 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala vastaa 60 % Suomen koko viennistä, ja liikevaihdosta yli 70 % kertyy globaaleilta markkinoilta. Teknologiateollisuus ry:n runsaat 1 600 jäsenyritystä edustavat lähes 90 % Suomen koko teknologiateollisuudesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs