Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » HelsinkiMission vuosikertomuksessa syrjäytymisen ehkäisemisen keinoja ja lukuja

HelsinkiMissio

HelsinkiMission vuosikertomuksessa syrjäytymisen ehkäisemisen keinoja ja lukuja

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2012 klo 13:17
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission tuoreessa vuosikertomuksessa näet sivukaupalla kolmannen sektorin kädenjälkeä vanhusten hyvinvoinnin edistämisessä sekä nuorten ja kehitysvammaisten syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Kertomus ja uusin lehtemme ovat luettavissa linkin takana: http://www.helsinkimissio.fi/?sid=29&tid=908

Koska HelsinkiMission toimintamuotoja yhdistää taistelu yksinäisyyttä vastaan, luet sivuilla kohtaamisesta, läsnäolosta ja kiireen keskellä lähimmäiselle annetusta ajasta. Tiesitkö, että yksinäisyys on merkittävimpiä yhdistäviä taustatekijöitä sosiaalialan ongelmissa. Nuorten syrjäytymisessä se on tutkimuksen mukaan päällimmäisin syy. Joko ulospäin näkyvä yksinäisyys – tai vain tunne yksin jäämisestä ongelmiensa kanssa.

Linkin takaa luet myös innovaatioista. Musiikkikoulu Resonaarin käyttämät Kuvionuotit ovat tuoneet osallisuuden sadoille kehitysvammaisille ja työpaikan kahdelle vammaiselle muusikolle. Lisäksi nämä nuotit ovat virallisesti World Design Capital –vuoden seminaariohjelmassa edustamassa uudenlaista oppimisen designia. Suomalainen design-innovaatio, joka estää vähemmistöjen syrjäytymistä ja työllistää kehitysvammaisia. Lue lisää.

HelsinkiMission Aggredin väkivaltatyön kehittämishanke on innovatiivinen tapa katkaista katuväkivallan kierre. Sisäisen turvallisuuden ministeriryhmä on 31.5.12 hyväksynyt ensimmäisen väkivaltaisen ekstremismin vastaisen toimenpideohjelman ja Aggredi on toimenpideryhmässä vahvasti edustettuna.

Tunteiden ja innovaatioden lisäksi lehtilinkin takana on tuoretta tohtoristietoa ja vakuuttavia lukuja.

Juuri väitelleet tohtorimme Tuula Kekki ja Henrietta Grönlund tuovat huippuosaamista sosiaalialan järjestöömme aivan eri näkökulmista. Kekki taparikollisuuden motiiveistaGrönlund puolestaan vapaaehtoistoiminnan käyttämisestä peilaaman nuoren arvoja. Lisää sivulla 14.

HelsinkiMission koulutetut vapaaehtoiset auttoivat vanhuksia vuonna 2011 noin 10.000 kertaa. Vain noin viidesosa Nuorten Kriisipisteellä riittävän ajoissa ammattiapua saanut nuori jouduttiin jatko-ohjaamaan psykiatrisiin tai vastaaviin palveluihin. Suomalaisten vapaaehtoistoimijoiden motiivit liittyivät muita maita vahvemmin juuri auttamiseen. Me olemme hyvä kansa ja meillä tehdään paljon hyvää.

Syksyllä laajenemme auttamaan maamme lapsiperheiden hätää, jotta väsyneet ja syrjäytyneet vanhemmat saisivat lisää ennaltaehkäisevää apua ennen kuin haasteet muuttuvat ongelmiksi. Ennen kuin vahvasti leimaavasta ja syrjäyttävästä huostaanotosta tulee ainoa ratkaisu auttaa perheitä.

Pelastakaa Sukupolvi –liikkeemme tulee toimimaan osana Lastensuojelun Keskusliiton Emma ja Elias –hanketta sekä yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Taas yksi rohkaiseva esimerkki julkisen ja kolmannen sektorin toimivasta yhteistyöstä.

Ota yhteyttä, kun haluat kasvoja suomalaisten auttamishalulle, yksin jäävien seniorimassojen läpivalaisuun, nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyyn, ekstremismiväkivallalle tai kehitysvammaisten osallistamiseen yhteiskuntaamme. Tai pehmeille arvoille kuten myötätunnolle ja läsnäololle.

Aurinkoista kesää

Helena Hulkko

Viestintäpäällikkö

HelsinkiMissio

p. 050 582 22 11

helena.hulkko@helsinkimissio.fi

 

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 90 työntekijän ja yli 1600 koulutetun vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs