Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Harvinaislaatuinen näkökulma Tšetšenian sotaan nuoren tytön näkökulmasta

Into Kustannus

Harvinaislaatuinen näkökulma Tšetšenian sotaan nuoren tytön näkökulmasta

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 10:00
Julkaisija: Into Kustannus

Kun Polina Žerebtsova oli 14-vuotias, toinen Tšetšenian sota alkoi. Sota oli jo kolmas tytön elämässä. Hän haavoittui pommituksessa ja joutui jäämään Groznyiin äitinsä kanssa, kun muut lähtivät. Oli vuosi 1999.Kansikuva

Keskellä sotaa Polina Žerebtsova janosi tietoa ja elämää, rakastui, opiskeli karatea ja kirjoitti runoja. Hän merkitsi kokemukset päiväkirjaansa. Sodan sirpaleet – Tytön päiväkirja Tšetšeniasta kertoo nuoren naisen tunteista, pelosta ja surusta keskellä piiritystä ja nälänhätää. Raaka tuho ja eloonjäämistaistelu limittyvät unelmiin tavalla, joka valaa uskoa inhimillisyyteen myös äärimmäisissä olosuhteissa.

Polina Žerebtsova (s. 1985 Groznyissä) on toimittaja, kirjailija ja ihmisoikeusaktivisti. Hän aloitti päiväkirjan 9-vuotiaana, kun ensimmäinen Tšetšenian sota alkoi. Sen julkaisemisen jälkeen vuonna 2011 hän sai uhkauksia Venäjän kansallismielisiltä ja häntä painostettiin lopettamaan kirjoittaminen. Suomenkielisen kirjan merkinnät kattavat vuodet 1999–2001. Vuonna 2013 Žerebtsova sai poliittisen turvapaikan Suomesta.

Polina Žerebtsova: SODAN SIRPALEET – TYTÖN PÄIVÄKIRJA TŠETŠENIASTA
Alkuteos Дневник Жеребцовой Полины, suomentanut Antti Rautiainen
Into-kauno, nidottu, 286 sivua, suositushinta 25 €, ISBN 978-952-264-312-4
Lataa painokelpoinen kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/sodan_sirpaleet.jpg

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
Milla Karppinen, 050 551 3310, milla.karppinen@intokustannus.fi

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs