Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Farorna med Aura å -förevisning påminner om ödesdigra följder med att hoppa i ån

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Farorna med Aura å -förevisning påminner om ödesdigra följder med att hoppa i ån

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.05.2016 kl. 14:28
Utgivare: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Egentliga Finlands räddningsverk ordnar den 21 maj 2016 kl. 12.15–13.00 en förevisning om farorna med Aura å. Räddningsverkets representanter kan intervjuas under föreställningen.

Varje år larmas Egentliga Finlands räddningsverk i genomsnitt 60−90 gånger om människor som hamnat i Aura å. Största delen av larmen sker under sommaren och beror på att personer, ofta berusade, med vett och vilja hoppat i ån. Det är speciellt farligt att hoppa i ån, för som grundast är den endast en meter djup och även som djupast endast fyra meter. Det är också svårt att ta sig upp ur ån på egen hand.

Utöver att ett hopp kan vara fatalt, binder det också räddningsverkets resurser i onödan. För ett räddningsuppdrag på åstranden larmas den jourhavande brandmästaren, räddningsenheten, dykningsenheten, akutvårdsenheten, sjukvårdsdistriktets fältchef samt polisen. Ibland tillkallas också en personlifts- och en läkarenhet.

Mer information om farorna med Aura å

jourhavande brandmästare tfn 050 433 1155

Mer information om föreställningen

informatör Maria Nykyri, tfn 040 173 5239 eller maria.nykyri@turku.fi

Egentliga Finlands räddningsverk ansvarar för räddningsverksamheten i hela landskapet, i de 27 kommunerna längst västerut och i skärgården. Verksamhetsområdet omfattar cirka 20 000 kvadratmeter, varav nästan hälften är vattendrag. Räddningsverket tillhandahåller akutvårdstjänster i fem kommuner: Åbo, S:t Karins, Reso, Pargas och Nådendal.

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs