Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Elisan ja Nixun yhteistyö luo yrityksille turvaa kyberuhkia vastaan

Elisa Oyj

Elisan ja Nixun yhteistyö luo yrityksille turvaa kyberuhkia vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2014 klo 08:30
Julkaisija: Elisa Oyj

Elisa ja Nixu ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen kyberturvapalveluiden kehittämiseksi ja toimittamiseksi. Yhteistyö mahdollistaa markkinoiden kattavimmat tietoturvaratkaisut yritysten kyberuhkien ennaltaehkäisyyn sekä toimintavalmiuksien parantamiseen. Asiakkaat saavat kaikki kyberturvallisuuteen liittyvät palvelut yhden kumppanin kautta.

Uuden turvakokonaisuuden ansiosta yritykset ja yhteisöt voivat helposti ostaa kyberturvallisuusratkaisut ulkoistuspalveluna yhdeltä toimijalta. Yhteistyön myötä vahvistunut Elisan kyberturvapalveluiden puolustusarkkitehtuuri ulottuu kansainvälisestä tietoverkkorungosta aina loppuasiakkaan päätelaitteisiin asti. "Asiakas voi ulkoistaa muun muassa palvelunestohyökkäysten valvonnan Elisalle ja siten varmistaa liiketoimintansa jatkuvuuden myös mahdollisissa uhkatilanteissa. Huolehdimme palvelunestohyökkäysten ennaltaehkäisystä ja puolustustoimenpiteistä kyberhyökkäyksen aikana 24/7 Cyber Security Operations Center (cSOC) -valvontakeskuksessamme", sanoo liiketoimintajohtaja Pasi Korhonen Elisalta.

Kyberturvallisuus asettaa digitalisoituvan yhteiskunnan eri toimijoille entistä suurempia haasteita. Liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa on aiempaa tärkeämpi osa yritysten arkea, minkä vuoksi tietoturva integroidaan yhä useammin osaksi laajempaa tietojärjestelmien kehitystyötä sekä palveluratkaisuja. ”Haluamme tuoda tietoturva-asiantuntemuksemme ja tuotteistettuja tietoturvapalveluita myös tietojärjestelmätoimittajien ulottuville. Yhteistyömme Elisan kanssa mahdollistaa Elisan yritysasiakkaille tietoturvaratkaisuiden entistä helpomman ja joustavamman käyttöönoton. Elisalle tämä tarkoittaa Nixun vahvan brändin ja Pohjoismaiden johtavan tietoturvaosaamisen hyödyntämistä osana loppuasiakkaille toimitettavia kokonaisratkaisuja", sanoo Nixu Oy:n kehitysjohtaja Kim Westerlund.

Elisa panostaa tulevina vuosina vahvasti tieto- ja kyberturvapalveluiden kehittämiseen ja tavoitteena on olla yksi johtavista kyberturvallisuustoimijoista Suomessa. ”Tietoverkoista ja verkkoon liittyvistä laitteista on tullut modernin yhteiskunnan perusta, minkä vuoksi tietoturva on niin kansalaisten, yritysten, julkishallinnon kuin valtioiden kannalta kriittinen uusi oppimisalue. Uhkien tunnistaminen ja kyberhyökkäyksiin varautuminen tulee ottaa vakavasti, jotta yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus voidaan taata. Tämä vaatii aktiivista, ammattimaista ja ennaltaehkäisevää ympärivuorokautista valvontaa verkossa”, Pasi Korhonen summaa. Elisan infrastruktuurin ja palveluiden avulla hallitaan ja varmistetaan jo tänä päivänä muun muassa sähköverkkojen sekä pankki- ja maksuliikenteen toimivuutta.

Elisa lanseeraa Kyber Turvallisuus 2014 –messuilla Jyväskylän Paviljongissa 3.-5.9.2014 osastolla nro D-179 yritysasiakkaille suunnatun kyberturvallisuuskonseptin sisältäen ratkaisut palvelunestohyökkäyksien torjuntaan ja liiketoiminnan häiriöttömän jatkuvuuden johtamiseen ja ennaltaehkäisyyn.

 

Lisätiedot:

Elisa Oyj, Pasi Korhonen, liiketoimintajohtaja, yritysasiakkaat, tietoverkot, puh. 050 506 0804, pasi.korhonen@elisa.fi

Nixu Oy, Kim Westerlund, kehitysjohtaja, puh. 040 512 3125, kim.westerlund@nixu.com

Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja online-palveluyritys, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa tarjoaa palveluita viestimiseen ja viihtymiseen, sekä työvälineitä organisaatioiden toiminnan ja tuottavuuden parantamiseen. Suomessa Elisa on mobiililiittymien ja kiinteiden laajakaistaliittymien markkinajohtaja. Yhteistyö Vodafonen ja Telenorin kanssa mahdollistaa palvelujen käytön kansainvälisesti. Elisa on julkisesti noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Suuret Yhtiöt –listalla, osakkeenomistajia on yli 200 000. Liikevaihto vuonna 2013 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 4 200. www.elisa.fi

Nixu Oy on Pohjoismaiden suurin tietoturvan asiantuntijapalveluyritys. Huolehdimme asiakkaidemme kyberturvallisuudesta sisäisen tietohallinnon, sähköisen liiketoiminnan sekä teollisen internetin ratkaisualueilla. Asiakasorganisaatiomme luottavat osaamiseemme hankkeissa, joissa edellytetään tietoturvan suunnittelua, toteutusta tai tarkastusta. Varmistamme asiakkaidemme tietojen luottamuksellisuuden, liiketoiminnan jatkuvuuden sekä sähköisten palvelujen toimivuuden ennakoimalla ja ehkäisemällä tietoturvaan liittyviä riskejä. Vuoden 2013 liikevaihtomme oli 12 miljoonaa euroa ja toimintamme on kannattavaa. Yli 100 kyberturvan asiantuntijaamme syventävät osaamistaan eri palveluihin erikoistuneissa tiimeissä. www.nixu.fi, www.nixu.fi/blogi sekä @nixutigerteam

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs