Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Elisalaiset turvaamassa ekaluokkalaisten koulutietä Jyväskylässä

Elisa Oyj

Elisalaiset turvaamassa ekaluokkalaisten koulutietä Jyväskylässä

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2013 klo 09:00
Julkaisija: Elisa Oyj

Vapaaehtoiset elisalaiset partioivat perjantaina 9.8. ja maanantaina 12.8. osassa Jyväskylän vaarallisimmista risteyksistä. Tarkoituksena on turvata ekaluokkalaisten koulumatkaa ja muistuttaa autoilijoita pienistä koululaisista. Paikallinen poliisi toivoo aikuisilta malttia ja rauhallisuutta liikenteessä.

Tänä vuonna Elisa tukee suomalaisia lapsia ja nuoria Aikaa olla läsnä -hankkeella. Elisan aluejohtajat ideoivat hankkeen innoittamana koulutien turvaamiskampanjan, jossa elisalaiset partioivat vaarallisissa risteyksissä koulujen alkaessa. Mukaan haastettiin elisalaisia ympäri Suomea. Haaste otettiin innostuneesti vastaan Elisan henkilökunnan keskuudessa useilla paikkakunnilla:

– Lähes joka syksy koulujen aloituksen yhteydessä uutisoidaan koululaisten ja autoilijoiden ikävistä kohtaamisista. Tänä vuonna elisalaiset haluavat omalta osaltaan vähentää näitä uutisointeja ja tällaisia tilanteita, sekä muistuttaa autoilijoita pienistä tielläliikkujista. Olemme todella iloisia, että saimme kokoon useita vapaaehtoisia ja pystymme päivystämään yhteensä viidessä kaupungissa, Keski-Suomen aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo.

Jyväskylässä partioidaan perjantaina 9.8. ja maanantaina 12.8. Keljonkankaan koulun sekä Puistokoulun läheisissä risteyksissä. Risteyksissä päivystävät elisalaiset tunnistaa oransseista huomioliiveistä, ja jokaisessa risteyksessä partioidaan pareittain aamu- ja iltapäivällä ekaluokkalaisten koulutuntien mukaan. Vaarallisten risteyksien valintaan kysyttiin neuvoa paikalliselta poliisilta.

– Pienillä lapsilla ja koululaisilla ei ole kokemusta liikenteestä, eikä heille ole kehittynyt liikennetilanteiden lukutaitoa. Lasten muisti on vielä rajallinen, ja lasten pienen koon vuoksi myös näkökenttä on rajoittunut. Kaikilta aikuisilta vaaditaan malttia, rauhallisuutta ja erityistä tarkkaavaisuutta koulujen alkamisen aikaan. Liikennesääntöjen noudattaminen sekä ajonopeuksien ja suojateiden kunnioittaminen kuuluu jokaisen tienkäyttäjän perusvelvollisuuksiin, komisario Jari Lindholm Keski-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Lisätietoja:
Juha Peltomäki, Keski-Suomen aluejohtaja, Elisa Oyj, p. 0505701986, etunimi.sukunimi@elisa.fi
Jari Lindholm, komisario, Keski-Suomen poliisilaitos, Jyväskylän pääpoliisiasema, p. 0504562709

Aikaa olla läsnä -hankkeella Elisa on mukana tukemassa suomalaisia ja heidän lähipiiriään. Ensisijaisena kohderyhmänämme vuonna 2013 ovat lapset ja nuoret. Tavoitteenamme on lahjoittaa aikaa, rahaa tai tekoja nuorten parhaaksi. Näytämme esimerkkiä erilaisin teoin ja rohkaisemme omalla toiminnallamme kansalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä mukaan talkoisiin. Elisa on myös pääyhteistyökumppanina presidentti Sauli Niinistön suojelemassa Nuorten hyväksi -kampanjassa, joka pyrkii keräämään varoja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi sekä herättämään yhteiskunnallista keskustelua ja mielenkiintoa nuorten arkea kohtaan.

 

 

Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 860. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs