Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Destian kunnossapitokalusto valmiina talvihoitokauden käynnistymiseen

Destia Oy

Destian kunnossapitokalusto valmiina talvihoitokauden käynnistymiseen

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2011 klo 09:00
Julkaisija: Destia Oy

Maanteiden talvihoitokausi käynnistyy pääosin lauantaina 1. lokakuuta, milloin Destian keltainen kunnossapitokalusto on valmiina talven tuiskuihin ja teiden liukkauteen. Destian ja sen yhteistyökumppaneiden nopea hoito- ja hälytysketju varmistavat, että tiestö pysyy hyvässä kunnossa säästä riippumatta.

Destian markkinaosuus Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELYt) kilpailuttamien maanteiden hoidon ja ylläpidon alueellisista palvelusopimuksista on 62 prosenttia. Urakoissa on hoidettavaa tiestöä yhteensä noin 51 000 kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä yhteensä noin 3 300 kilometriä. Lisäksi Destialla on muiden asiakkaiden kanssa noin 40 talvihoitourakkaa eri puolilla Suomea.

– Talvihoidossa tärkeää on keliolojen ennakointi, toimenpiteiden valinta ja oikea-aikaisesti tehdyt toimenpiteet. Destian ja sen yhteistyökumppaneiden pitkäaikainen ja vahva osaaminen talvisäistä sekä tarkoituksenmukainen teknologia takaavat selviytymisen säiden vaihteluista, kertoo Destian palveluiden tuottamisen johtaja Kalevi Katko.

– Tänä vuonna syksy on jatkunut pitkään lämpimänä, joten hälytysvalmiutta ei ole vielä testattu tositoimissa. Talvihoitokalusto on kunnossa ja työsuunnitelmat on tehty, joten valmistelevien toimenpiteiden puolesta olemme valmiita lumen tuloon, kertoo Destian Pohjoiskalotti tulosyksikön johtaja Olavi Nätti.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset määrittelevät tiestöllä tarjottavan laatutason. Destia vastaa hoidossaan olevien teiden ympärivuotisesta kunnossapidosta – talvihoitoon liittyen liukkauden torjunnasta, lumen ja sohjon poistosta, lumi- ja jääpolanteen tasaamisesta sekä liikennemerkkien ja opasteiden puhdistamisesta laatuvaatimusten mukaisesti.

– Toiminnan lopputulosta seurataan jatkuvalla laaduntarkkailulla. Destia vastaa tilatun palvelutason tuottamisesta sekä toimiensa raportoinnista ELY-keskuksiin reaaliaikaisesti, Katko sanoo.

Kelikeskus takaa talviliikenteen sujuvuuden ja tienkäyttäjien turvallisuuden

Destian ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen Kelikeskus (www.kelikeskus.fi) päivystää 24 tuntia vuorokaudessa talven jokaisena päivänä. Kelikeskuksella on käytössään alan kehittyneimmät mallit ja Liikenneviraston tiesäähavaintolaitteet. Olosuhteiden ennustamisessa hyödynnetään nimenomaan satelliitti- ja tutkakuvia, erilaisia ennustejärjestelmiä sekä tiesääjärjestelmän tuottamia havaintoja.

Yhteinen hälytyspalvelujärjestelmä ennustaa sateet, sään muutokset ja muut sää- ja kelioloihin vaikuttavat tekijät. Säämuutoksia ja kaluston liikkeitä seurataan reaaliaikaisesti, ja kunnossapitäjät hälytetään täsmälleen oikealle tielle oikeaan aikaan.

Lisätietoa:

Palvelujen tuottaminen, johtaja Kalevi Katko, p. 0400 643 572
Pohjoiskalotti, tulosyksikön johtaja Olavi Nätti, p. 040 587 7362
Etelä-Suomi, tulosyksikön johtaja Jouni Karjalainen, p. 0400 424 925
Itä-Suomi, tulosyksikön johtaja Pasi Kailasalo, p. 0500 579 414
Lounais-Suomi, tulosyksikön johtaja Marko Vasenius, p. 0400 640 637
Länsi-Suomi, tulosyksikön johtaja Seppo Ylitapio, p. 040 721 4129 
Kelikeskuspäällikkö Eero Mikkola, p. 0400 607 267
Viestintäpäällikkö Anna Availa, p. 050 4321 566

Destia Oy on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyritys. Destia rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Palvelut ulottuvat kattavasta maanpäällisestä toiminnasta myös maanalaiseen rakentamiseen. Destia-konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 540 miljoonaa euroa, henkilöstöä on keskimäärin 2 000. Destia – Toimivampi maailma. www.destia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs