Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Bussipalot laskivat kolmatta vuotta peräkkäin

Trafi

Bussipalot laskivat kolmatta vuotta peräkkäin

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 12:01
Julkaisija: Trafi

Linja-autopalojen määrä on jatkanut laskuaan jo kolmatta vuotta peräkkäin. Viime vuonna tietoon tulleita linja-autopaloja tapahtui yhteensä 48, mikä oli vähiten vuosikymmeneen. Suurin osa vuoden 2013 linja-autopaloista oli myös varsin vähäisiä ja henkilövahingoilta vältyttiin.

”Ilahduttavaa, että linja-autopalojen määrä on laskussa. Palojen syitä tarkasteltaessa näyttää myös siltä, että linja-autoyrittäjät pitävät aikaisempaa parempaa huolta kalustostaan, palot havaitaan nopeasti ja alkusammutustaidot ovat henkilökunnalla hyvin hallussa”, painottaa Trafin johtava asiantuntija Juhani Intosalmi.

”Linja-autopaloissa on kuitenkin aina suuronnettomuuden riski läsnä, joten jokainen palo on liikaa”, muistuttaa Intosalmi: ”Alkuvuonna 2014 linja-autopaloja on tullut tietoon jo viisi.”

Bussipalot havaitaan aikaisempaa paremmin ja niistä myös ilmoitetaan herkemmin

Moottoritiloissa eri syistä syttyneet palot olivat yleisimpiä, mutta myös pyörätilassa syttyneitä sekä sähkölaitepaloja tapahtui varsin paljon.

Linja-autopalojen raportointikulttuurissa on tapahtunut selvä muutos ja paloista ilmoitetaan aikaisempaa herkemmin. ”Turvallisuusnäkökulmasta tämä on erittäin positiivista. Erityisen tärkeää onkin, että ilmoituksia tehdään myös vaaratilanteista, ei vain vakavista paloista, jolloin mahdollisuudet tapausten analysointiin paranevat, hyvät käytännöt saadaan kiertoon ja yhä useampi palo saadaan vältettyä”, painottaa Intosalmi: ”Esimerkiksi moottoritilan puhtaanapito on ensiarvoisen tärkeää ja pienentää syttymisriskiä olennaisesti.”

Bussipalojen paloturvallisuusohjeisto valmisteilla

Linja-autopalojen määrä nousi selvästi viime vuosikymmenen loppupuolella, jolloin niitä alettiin tutkia myös Trafin vetämässä kolmivuotisessa bussipalot-tutkimushankkeessa, joka saatiin päätökseen viime vuonna. Hankkeessa kartoitettiin linja-autopalojen syitä ja ehkäisemismahdollisuuksia. Hankkeen loppuraportti löytyy Trafin nettisivuilta www.trafi.fi/julkaisut2013.

Trafi on parhaillaan laatimassa yhteistyössä toimijoiden kanssa linja-autoliikenteen ohjeistoa, jota noudattamalla paloja saadaan vähennettyä entisestään ja mahdollisilta henkilövahingoilta vältytään. Työryhmän on tarkoitus jakaa ohjeita palojen välttämiseksi myös Trafin nettisivuilla ja mahdollistaa toimijoiden omien kokemusten ja vinkkien jako samassa yhteydessä.

 

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Juhani Intosalmi, p. 029 534 5515, juhani.intosalmi(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Trafi kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta, edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä ja vastaa liikennejärjestelmän viranomaistehtävistä. www.trafi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs