Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Arjen turvallisuutta haastavat rajan läheisyydessä itäliikenteen kasvu ja mahdollisen viisumivapauden vaikutukset

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Arjen turvallisuutta haastavat rajan läheisyydessä itäliikenteen kasvu ja mahdollisen viisumivapauden vaikutukset

Kutsu.
Julkaistu: 22.11.2013 klo 14:31
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Itäliikenteen kasvu ja mahdollisen EU:n ja Venäjän välisen viisumivapauden vaikutukset näkyvät koko maassa ja ennen kaikkea itärajan läheisyydessä olevilla alueilla. Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuustyössä on nostettu esiin arjen turvallisuuden kannalta keskeisiksi tekijöiksi rajan läheisyyden ja mahdollisen viisumivapauden tuomat haasteet.

Toimittajilla on mahdollisuus keskustella sisäministeriön valtiosihteeri Marjo Anttooran, Etelä-Kymenlaakson kunnanjohtajien sekä poliisin, pelastustoimen ja rajan edustajien kanssa seudun turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Aika: tiistai 26.11.2013 kello 9.15–10.00
Paikka: Venttiili-kabinetti, Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka

Lehdistötilaisuus liittyy Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitteluhankeen yhteistyössä sisäministeriön ja muiden ministeriöiden kanssa järjestämään valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin, joka järjestetään Merikeskus Vellamossa 26.–27.11.2013. Tapahtuman ohjelma.

Seminaariin osallistuu viranomaisten, järjestöjen ja elinkeinoelämän edustajia, jotka työskentelevät turvallisuuteen ja siihen läheisesti liittyvien asioiden kanssa. Seminaarin keskeisiä teemoja ovat huumausaineet arjessa, lastensuojelun merkitys lapsen turvallisuuden näkökulmasta sekä EU:n ja Venäjän välinen mahdollinen viisumivapaus.

Seminaarissa kerrotaan Etelä-Kymenlaakson viidessä kunnassa valmisteilla olevasta seudullisesta turvallisuussuunnitelmasta, joka tulee ohjaamaan käytännön turvallisuusyhteistyötyötä alueella. Sisäisen turvallisuuden ohjelmassa painotetaan asukkaiden mahdollisuuksia vaikuttaa oman asuinalueen turvallisuuteen ja viihtyvyyteen.

Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnitelmassa kuntalaista on kuultu ja hänen näkemyksensä on otettu huomioon. Kuntalaisten omaa vastuuta tuetaan ja järjestöjen roolia kuntien turvallisuustyössä vahvistetaan.

Viisumivapauden haasteita Etelä-Kymenlaakson turvallisuustyössä ovat kuljettajien erilaiset liikennekäyttäytymisen mallit ja raskaan liikenteen kasvu, laittomien esineiden maahantuonti ja niiden levittäytyminen asuinympäristöön sekä päihteiden salakuljetus ja myynti. Haasteena pidetään myös lisääntyvää laittoman maahantulon järjestämistä ja ihmiskauppaa, ennen kaikkea ilmiöiden tunnistamista ja niihin puuttumista. 

Itärajan alueen ja rajanylitysliikenteeseen kehittämiseksi on käynnissä ja suunnitteilla kansallisia toimia. Etelä-Kymenlaakson turvallisuussuunnittelutyössä mahdolliseen viisumivapauteen varaudutaan lisäämällä yhteistyötä seudun kuntien, viranomaisten ja asukkaiden kesken. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi rajaviranomaisten tiedottamisen tehostamista rajan ylittäjille, alueella liikkuville ja asukkaille.

Lastensuojeluun liittyvät kysymykset ovat olleet laajasti esillä viime aikoina. Seminaarissa käsitellään lastensuojelun tilannetta kunnissa sekä esitellään käytännön toimia, joilla lasten turvallisuutta parannetaan.

Lisätietoja

Sisäisen turvallisuuden sihteeristö
Päällikkö Tarja Mankkinen
p. 071 878 8370
etunimi.sukunimi@intermin.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs