Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Turvallisuus » Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenteri tuo esiin palomiehen ammatin monipuolisuuden

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenteri tuo esiin palomiehen ammatin monipuolisuuden

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 10:13
Julkaisija: Varsinais-Suomen pelastuslaitos/ Egentliga Finlands räddningsverk

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on julkaissut hyväntekeväisyyskalenterin vuodelle 2017. Aina Turvanasi -nimellä kulkeva kalenteri ei ole perinteinen tyttö- tai poikakalenteri, vaan kalenterikuviin on ikuistettu erilaisia pelastustehtäviä. Kaikki kuvat ovat lavastettuja, mutta niistä on pyritty tekemään mahdollisimman autenttisia.

Hyväntekeväisyyden lisäksi kalenterin tavoitteena on tuoda esiin pelastajien työn monipuolisuutta ja haastavuutta. Toisinaan pelastajien työtehtäviksi kuvitellaan ainoastaan tulipalojen sammutus ja liikenneonnettomuudet, mutta tosiasiassa pelastaja on monen asian ammattilainen. Pelastajia työllistävät mm. vaarallisten aineiden onnettomuudet, ensivastetehtävät, öljyvahingot, vesisukellustehtävät ja eläinpelastustehtävät.

Kalenteri on tehty pitkälti vapaaehtoisvoimin ja kuvaajana toimi Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palomies Jussi Leivo. Työryhmään kuuluu viisi pelastuslaitoksen työntekijää, joiden lisäksi moniin kuvauksiin osallistui useita muita henkilöitä. Ensimmäiset kalenterikuvat otettiin syksyllä 2015 ja viimeiset kuvat valmistuivat syyskuun 2016 alussa.

Kalenterin tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Turun ensi- ja turvakoti ry:n kriisi- ja väkivaltatyöhön.

Aina Turvanasi -hyväntekeväisyyskalenteri on saatavilla verkkokaupasta:

Kalenterilla on myös omat Facebook-sivut, jossa julkaistaan ajankohtaisia asioita kalenteriin liittyen.

Lisätiedot:

tiedottaja Maria Nykyri, p. 040 173 5239 tai maria.nykyri@turku.fi

Liitetiedostot

Varsinais-Suomen pelastuslaitos vastaa pelastustoiminnasta maakunnan kaikissa 27 kunnassa. Palvelut tuotetaan vuorokauden ympäri toiminta-alueella, joka käsittää noin 20 000 neliökilometriä. Lähes puolet alueesta on vesistöä. Lisäksi pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita viiden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Paraisilla sekä Naantalissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs