Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Ympäristölupa Huhtamäki Oyj Finlandin laitokselle Hämeenlinnaan

Hämeen ympäristökeskus

Ympäristölupa Huhtamäki Oyj Finlandin laitokselle Hämeenlinnaan

Julkaistu: 12.12.2008 klo 09:17
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut ympäristölupapäätöksen Huhtamäki Oyj Finlandin kertakäyttöastioita ja pakkauksia valmistavalle laitokselle Hämeenlinnan Käikälään. Laitoksen kartonki- ja muovipakkaustehtailta pääsee ilmaan haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) muun muassa painatustoiminnassa käytettävistä liuotinpohjaisista painoväreistä, lakoista ja pesuaineista.

Hämeen ympäristökeskus on antanut ympäristölupapäätöksen Huhtamäki Oyj Finlandin kertakäyttöastioita ja pakkauksia valmistavalle laitokselle Hämeenlinnan Käikälään. Laitoksen kartonki- ja muovipakkaustehtailta pääsee ilmaan haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) muun muassa painatustoiminnassa käytettävistä liuotinpohjaisista painoväreistä, lakoista ja pesuaineista. Lupapäätöksessä määrätään raja-arvot laitoksen VOC-päästöille. Nyt myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi.

Laitoksella on vuonna 2007 otettu käyttöön uusi painokone, automaattinen pesu- ja tislauslaitteisto sekä VOC-polttolaitos. Tislauksen avulla saadaan noin 90 % liuottimesta talteen ja uudelleen käyttöön. Polttolaitoksen tarkoituksena on polttaa liuotinvärien kuivaamisessa haihtuvat liuotinjäämät ennen ilmaan päästämistä. Laitoksella käytetään liuottimia ja liuottimia sisältäviä painovärejä ja lakkoja noin 190 tonnia vuodessa. Vuonna 2007 liuotinainepäästöt olivat yhteensä noin 140 tonnia.

Lupapäätöksen mukaan laitoksen VOC-päästöt saavat olla enintään 100 milligrammaa orgaanista kokonaishiiltä normaalikuutiometrissä (mgC/Nm3) ja hajapäästöt enintään 20 % käytetyistä liuottimista. Lupapäätöksessä annetaan määräyksiä myös muun muassa kemikaalien ja jätteiden varastoinnista sekä tarkkailusta. Ulkopuolisen pätevän mittaajan pitää tarkistaa VOC-polttolaitoksen poistokaasujen päästötaso kerran kahdessa vuodessa.

Huhtamäki Oyj Finlandilla oli aiemmin myönnetty ympäristölupamenettelylain mukainen päätös. Toiminnanharjoittajan pitää tehdä uusi hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi 30.9.2015 mennessä.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Hanna Lönngren, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 622

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Ympäristölupapäätös (pdf-tiedosto, 148 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs