Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Valopaan led-katuvalaisimille Liikenneviraston hyväksyntä - ensimmäisenä suomalaisena

Valopaan led-katuvalaisimille Liikenneviraston hyväksyntä - ensimmäisenä suomalaisena

Julkaistu: 07.10.2010 klo 12:16
Julkaisija: Mainostoimisto Seven-1

Valopaa Oy on ensimmäisenä suomalaisena valmistajana saanut Liikenneviraston hyväksynnän led-katuvalaisimilleen. Energiaa säästävä led-tekniikka on korvaamassa nykyiset valaisimet kaduilla ja kevyen liikenteen väylillä. EU:ssa on jo linjattu, että esimerkiksi elohopeapolttimot poistuvat markkinoilta vuonna 2015.

- Hyväksyntä on ennen muuta merkki koko led-teknologian luotettavuudesta ja laadusta - se on hyvin toteutettuna nyt valmis korvaamaan vanhat katuvalaisimet. Olemme tietysti iloisia siitä, että olemme eturivissä tässä kehityksessä, kertoo Valopaan toimitusjohtaja Toivo Vilmi.

Valopaan VP1301-katuvalaisimet täyttävät Liikenneviraston asettamat vaatimukset, jotka koskevat muun muassa valaisinten valonsuuntausta, valotehoa, rakennetta ja kestävyyttä. Suomen Liikenneviraston päätöksen myötä Valopaan led-katuvalaisimet on hyväksytty koko EU:n alueella. Muunneltavat valonsuuntaukset ja valotehot mahdollistavat led-katuvalotekniikan käyttämisen teiden ja katujen valaisun lisäksi esimerkiksi aluevalaisuun sekä liikuntareittien ja alikäytävien valaisuun.

Katuvalaistusta ylläpitävät ja rakentavat tahot, kuten kunnat, ELY-keskukset ja urakoitsijat, ovat odottaneet vahvistusta led-teknologian soveltuvuudesta katuvalaisinkäyttöön. Led-tekniikka antaa näille mahdollisuuden säästöihin, sillä vaikka aiemmin vanhojen valaisinten korvaaminen vastaavilla valaisimilla on ollut raskas ja kallis prosessi, ei kokonaan uuteen teknologiaan siirtyminen sitä välttämättä ole.

- Energiaa säästävä, luotettava ja helposti ylläpidettävä led-teknologia on pitkällä aikavälillä kannattavuusinvestointi, Vilmi toteaa. 

Valopaa Oy tarjoaa yhteistyökumppaneidensa kanssa siirtymävaiheeseen rahoitusta, jonka avulla esimerkiksi kunnan ei tarvitse tehdä lisäinvestointeja led-tekniikkaan siirtyessään. Valaisimet ovat koko rahoituskauden ajan takuunalaisia, ja rahoituskauden päättymisen jälkeen kustannukset laskevat huomattavasti led-tekniikan energiatehokkuuden, luotettavuuden ja ylläpidettävyyden vuoksi.

- Siirtyminen kokonaan uuteen tekniikkaan tulee EU:n linjausten myötä joka tapauksessa eteen. Kun tarkastellaan koko elinkaarta, on siirtyminen nimenomaan nyt järkevää, kun teknologia on todettu luotettavaksi, Toivo Vilmi päättää.

 

Lisätietoja ja kuvamateriaalia: http://www.valopaa.com/index.php?id=89&news_id=204&archive= 

 

Valopaa Oy on suomalainen yritys, joka kehittää ja valmistaa vaativien olosuhteiden luotettavia led-valaisimia. Valopaa on keskittynyt valaisimiin, joissa on tärkeää korkea energiatehokkuus, pitkä käyttöikä, hyvä valaisunhallinta ja ylläpidettävyys. Valopaan tuotteille on myönnetty avainlippu merkkinä siitä, että  ne suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. 

 

Lisätiedot

Toivo Vilmi, toimitusjohtaja, Valopaa Oy

010 470 8891, toivo.vilmi@valopaa.com

Tai

Milla Halttu, markkinointi ja viestintä, Valopaa Oy

010 470 8894, milla.halttu@valopaa.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs