Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Väitös Oulun yliopistossa: Oppimisen mahdollistajat, oppimisen tulokset, oppimisen polku ja niiden suhde organisaation oppimisessa ja muutoksessa

Oulun yliopisto

Väitös Oulun yliopistossa: Oppimisen mahdollistajat, oppimisen tulokset, oppimisen polku ja niiden suhde organisaation oppimisessa ja muutoksessa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 11:19
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöstyössä on tutkittu organisaation oppimisen ja sen eri osatekijöiden roolia prosessi-innovaatioiden luomisessa ja muutoksen aikaansaamisessa organisaatiossa. Organisaation oppimista tutkittiin ja aineisto kerättiin prosessien kehittämisprojekteissa, joissa prosessisimulaatioita käytettiin prosessi-innovaatioiden menetelmänä.

Tutkimusmenetelmänä on käytetty laadullista pitkittäistä toimintatutkimusta tapaustutkimuksineen ja abduktiivisine päättelyineen. Tässä väitöskirjassa näitä tuloksia analysoidaan vallitsevien organisaatio-oppimisen teorioiden valossa prosessi-innovaatioiden ja muutoksen johtamisen asiayhteydessä. Erityisesti tutkitaan oppimisen mahdollistajia, oppimisen tuloksia (aineettomia/aineellisia), oppimisen polkuja ja kaikkien näiden keskinäisiä suhteita.

Tutkimuksen teoreettinen tulos kohdistuu neljään osa-alueeseen. Tulokset lisäävät ymmärrystä 1) oppimisen mahdollistajista, niiden suhteesta toisiinsa ja vaikutuksesta oppimiseen ja prosessi-innovaatioihin, 2) aineettomien ja aineellisten oppimistulosten roolista yksilön ja organisaation oppimisprosesseissa, ja 3) prosessi-innovaatioiden ja niihin liittyvien muutosprosessien oppimisen poluista. Tutkimus myös määrittelee 4) prosessi-innovaatioita koskevien muutosprojektien oppimista korostavan mallin.  

Tutkimus korostaa yksilön ja organisaation oppimisen merkitystä prosessi-innovaatioiden luomisessa ja lisäksi se määrittelee vaikuttavan prosessi-innovaatioiden kehittämisen ja käyttöönoton menetelmän piirteet.

- - -

Tekniikan lisensiaatti Päivi Haho väittelee Oulun yliopistossa 7.2.2014. Tuotantotalouden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Learning enablers, learning outcomes, learning paths, and their relationships in organizational learning and change (Oppimisen mahdollistajat, oppimisen tulokset, oppimisen polku ja niiden suhde organisaation oppimisessa ja muutoksessa). Vastaväittäjänä toimii professori Olavi Uusitalo Tampereen teknillisestä yliopistosta ja kustoksena professori Pekka Kess. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L 10) kello 12.

- - -

Väittelijän oppiarvo ja nimi:
Tekniikan lisensiaatti Päivi Haho

Syntymäaika ja -paikka:
1962 Siikajoki

Yo-tutkintovuosi ja -koulu:
1981 Ruukin lukio

Perustutkintovuosi ja yliopisto:
1988 Oulun yliopisto

Nykyinen työpaikka:
Metropolia ammattikorkeakoulu
040 167 7990

Tiedekunta ja laitos:
Teknillinen tiedekunta, tuotantotalouden osasto
294 480 000

Väitöskirjan URL: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0358-4

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs