Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Väitös: Näkökulmia tuotehallintaan tuotekehityksen alkuvaiheessa

Oulun yliopisto

Väitös: Näkökulmia tuotehallintaan tuotekehityksen alkuvaiheessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2016 klo 10:05
Julkaisija: Oulun yliopisto

Tuotteilla on merkittävä ja moniulotteinen rooli liiketoiminnassa. Tutkimusalana tuotehallinta on aikaisessa kehitysvaiheessa, mutta pitkä teollinen perinne asemoi tuotehallinnan kokonaisvaltaiseksi liiketoiminnan johtamiseksi käsittäen tuotteet kaikkine osineen läpi niiden elinkaarten. Jatkuvasti muuttuva liiketoimintaympäristö ja ulkoiset sidosryhmät vaikuttavat tuotehallinnan päätöksentekoon. Yhtä kaupallisesti menestyvää uutta tuotetta kohden yritys voi joutua käymään läpi jopa satoja uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Samalla tuotteen luomisen alkuvaiheessa tehtävät päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi tuotteeseen, sen arvoon ja kustannuksiin koko elinkaaren aikana.

Tämä väitöskirja pyrkii vastaamaan kysymykseen, miten tuotehallinnassa voidaan analysoida sidosryhmiä ja liiketoimintamahdollisuuksia systemaattisella tavalla tuotteen luomisen alkuvaiheessa. Sidosryhmä analysoimalla voidaan konkreettisesti hahmottaa tuotteeseen liittyvien toimijoiden verkosto sekä arvottaa eri sidosryhmien äänen kuuluvuutta tuotehallintaan. Liiketoimintamahdollisuuksien analysointi tuottaa tiedollisen perustan tehdä johdonmukaisesti perusteltuja tuotehallinnan päätöksiä tuoteprojektien käynnistämisestä. Tällainen menettely kerää, käsittelee ja yhdistelee tietoja eri osa-alueilta, kuten asiakas, markkina, tekninen toteutettavuus, talous ja strategia.

- - -

Diplomi-insinööri Tuomo Kinnunen väittelee Oulun yliopistossa keskiviikkona 24.8.2016. Tuotantotalouden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Product management perspectives on stakeholder and business opportunity analyses in the front-end of product creation (Tuotehallinnan näkökulmia sidosryhmien ja liiketoimintamahdollisuuksien analysointiin tuotekehityksen alkuvaiheessa). Vastaväittäjänä toimii professori Petri Suomala Tampereen teknillisestä yliopistosta ja kustoksena professori Harri Haapasalo. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L10) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Diplomi-insinööri Tuomo Kinnunen

Syntymäaika ja -paikka:
1983 Haukipudas

Yo-tutkintovuosi ja koulu:
2002 Haukiputaan lukio

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopisto

Tiedekunta ja laitos:
Teknillinen tiedekunta, tuotantotalous

Väittelijän yhteystiedot:
040 568 4507

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1296-8

* * * * * * * * * *

Oulun yliopisto
Viestintä, markkinointi ja yhteiskuntasuhteet
PL 8000
90014 Oulun yliopisto
viestinta@oulu.fi
0294 484 092

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs