Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Turun Sinappia aletaan valmistaa Pyhännällä

Maustaja Oy

Turun Sinappia aletaan valmistaa Pyhännällä

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2014 klo 15:30
Julkaisija: Maustaja Oy

Suomen suurin sinapinvalmistaja Maustaja Oy ryhtyy valmistamaan Turun Sinappia Unileverin sopimusvalmistajana Suomessa. Perinteikkään sinapin valmistus palaa Suomeen yli 10 vuoden tauon jälkeen.

Sinapin tuotanto siirtyi vuonna 2003 Ruotsiin ja myöhemmin Puolaan. Toukokuussa 2014 valmistus palaa jälleen Suomeen, kun tuotanto käynnistyy Maustaja Oy:n tuotantolaitoksella Pyhännällä, Pohjois-Pohjanmaalla.

”Suomalaiset arvostavat elintarvikkeiden kotimaisuutta. Kuluttajat ovat selkeästi ilmaisseet haluavansa, että tätä rakastettua tuotetta valmistettaisiin Suomessa. Kesällä sinapin kulutus on huipussaan, ja kotimaassa valmistettua Turun Sinappia saakin jo tänä kesänä juhannusmakkaran päälle”, kertoo Maustaja Oy:n toimitusjohtaja Arto Tölli.

Maustaja investoi uuteen toimintaan lähes miljoona euroa. Henkilöstön määrä kasvaa investoinnin ja muun liiketoiminnan kasvun myötä noin kymmenellä työntekijällä. Unileverin sopimusvalmistajaksi pääseminen merkitsee Maustajalle vakautta ja tasaista volyymia.

”Sopimus on merkittävä, sillä suuren kansainvälisen toimijan sopimusvalmistajaksi pääseminen edellyttää erittäin korkeiden laatuvaatimusten täyttämistä. Olemme tehneet kovasti töitä perinteisen reseptin siirtämisessä tuotantoomme, ja suomalaiset voivat olla täysin varmoja, että Turun Sinappia saa jatkossakin samanmakuisena – ellei jopa parempana, kun se on tehty suomalaisin voimin”, Tölli sanoo.

Sinapin maku, rakenne ja ulkonäkö pysyvät entisellään, sillä reseptiä ei muuteta. Kuluttaja tunnistaa Suomessa valmistetun tuotteen tuubiin merkitystä sinivalkoisesta nauhasta, jossa lukee ”Takaisin Suomessa”.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Arto Tölli, Maustaja Oy, puh. 040 867 9442 tai arto.tolli@maustaja.fi

Liitteet: Kuvia Maustajan Pyhännän tuotantolaitokselta sekä videomateriaalia pakkaamosta, vapaasti toimitusten käyttöön: https://www.dropbox.com/sh/q2oy4brv1ydjtgt/AADWdFea6g_y0BkkLGCY9RFBa. Kuvat ja video: Maustaja Oy.

Liitetiedostot

Maustaja Oy on suomalainen sopimusvalmistaja, joka toimii yli 60 asiakasyrityksen sopimusvalmistajakumppanina ja työllistää yli 70 henkilöä. Asiakkaita ovat kauppaketjut, tukkukaupat sekä elintarvikealan valmistajat ja markkinointiyhtiöt. Tuoteryhmistä suurimpia ovat ketsupit, sinapit, salaatinkastikkeet ja hillot. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs