Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Tiken tiedonkeruu maatiloilta alkaa

Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus

Tiken tiedonkeruu maatiloilta alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2011 klo 10:30
Julkaisija: Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus

Tike eli Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus on aloittanut syksyn tilastotiedonkeruut maatiloilta ja puutarhayrityksiltä. Ensimmäiset kirjeet maatiloille postitettiin viime viikolla. Kaikkiin kyselyihin voi nyt vastata verkkopalvelussa.

Maatilat voivat antaa verkkopalvelussa sato-, puutarha- ja maatilatutkimuksen tiedot. Osallistujille postitetaan palvelun käyttäjätunnukset ja salasanat.

Verkkopalvelu tarjoaa valmiina viljelijän tukihaussa antamat kasvikohtaiset kylvöalat, joiden avulla satotietojen täyttäminen on helpompaa. Palvelu tekee myös satotiedoille tarkistuksia, jotka auttavat antamaan oikeampia tietoja. Verkkopalvelu mahdollistaa puhelinhaastattelua joustavamman vastaamisen itselle sopivaan aikaan. Viljelijöiltä, jotka eivät anna tietoja verkkopalvelussa, kerätään tiedot puhelinhaastattelussa.

Satotutkimuksen verkkovastaaminen on mahdollista 26. syyskuuta alkaen. Tutkimuksessa kerätään peltokasvien satotietoja noin 7000 tilalta. Tämän vuoden satotutkimuksen yhteydessä kerätään myös tiedot maatilan viljan varastomääristä sekä tietoja syysviljojen kylvöaloista ja suorakylvön osuudesta syyskylvöalasta. Vuoden 2011 satotutkimuksen yhteydessä kerätään ensimmäistä kertaa satotiedot myös tuhannelta luonnonmukaista tuotantoa harjoittavalta tilalta.

Puutarhatutkimuksen verkkopalvelu avautuu 12. lokakuuta. Puutarhatilastojen kohdalla verkkovastaaminen on ollut mahdollista aiemminkin, mutta tänä vuonna verkkopalvelu uudistuu samankaltaiseksi kun muissa maataloustilastoissa. Kysely lähtee noin 4500 puutarhatilalle ja vastaamisaikaa on marraskuun loppuun. Kyselyn sisältö säilyy entisenlaisena.

Maatilatutkimuksen tiedonkeruu alkaa marraskuun puolenvälin jälkeen. Tutkimuksessa kerätään tietoja sikojen lukumääristä, maidon käyttömääristä maatiloilla sekä kotiteurastusmääristä noin 3400 kotieläintilalta. Tietoja käytetään kotieläinten lukumäärätilaston sekä maidon- ja lihantuotantotilastojen laadinnassa.

Tike, Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus, on yksi Suomen neljästä tilastoviranomaisesta. Tiken lakisääteisenä tehtävänä on tuottaa maatila- ja elintarviketalouden tilastoja.

Lisätietoja tiedonkeruista antavat:
Lauri Juntti, puh. 020 77 21 251
Sirpa Karppinen, puh. 020 77 21 341
Anna-Kaisa Jaakkonen, puh. 020 77 21364

Tiken tiedonkeruista löytyy tietoa myös osoitteesta www.maataloustilastot.fi/tiedonkeruut

Tiken sähköiset tiedonkeruut:
Satotutkimus (7 000 tilaa) 26.9.–23.10.2011
Puutarhatutkimus (4 500 tilaa ja puutarhayritystä) 12.10–30.11.2011
Maatilatutkimus (3 500 tilaa) 18.11.–12.12.2011

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs