Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Teollisuuden liuosten kierrätyslaitoksen ympäristövaikutukset arvioitu kelvollisesti

Hämeen ympäristökeskus

Teollisuuden liuosten kierrätyslaitoksen ympäristövaikutukset arvioitu kelvollisesti

Julkaistu: 10.12.2008 klo 09:58
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut lausunnon Padasjoella Taulun teollisuusalueella toimivan Oy PP-Recycling Ltd:n teollisuuden liuosten kierrätyslaitoksen ympäristövaikutusten arvioinnin riittävyydestä. Hankkeen merkittävät vaikutukset on selvitetty pätevästi, mutta laitoksen jatkosuunnittelussa on kiinnitettävä enemmän huomiota poikkeus- tai häiriötilanteisiin, joissa laitoksen jätevesien esikäsittely on puutteellista.

Hämeen ympäristökeskus on antanut lausunnon Padasjoella Taulun teollisuusalueella toimivan Oy PP-Recycling Ltd:n teollisuuden liuosten kierrätyslaitoksen ympäristövaikutusten arvioinnin riittävyydestä. Hankkeen merkittävät vaikutukset on selvitetty pätevästi, mutta laitoksen jatkosuunnittelussa on kiinnitettävä enemmän huomiota poikkeus- tai häiriötilanteisiin, joissa laitoksen jätevesien esikäsittely on puutteellista. Laitoksen jätevedenkäsittelyprosessien toimintavarmuuden pitää säilyä kaikissa olosuhteissa.

Onnettomuus-, häiriö- ja muutostilanteiden aiheuttamat ympäristö- ja terveysriskit kuuluvat hankkeen keskeisimpiin ympäristövaikutuksiin, ja niitä on selvitetty ja kuvattu melko kattavasti. Arvioinnissa on kuitenkin oletettu, että laitoksen jätevesien käsittelyteho on korkea kaikissa olosuhteissa ja vaikutukset Padasjoen jätevedenpuhdistamolla näin ollen aina pienet. Onnettomuus- tai häiriötilanteessa kierrätyslaitoksen jätevesien esikäsittely voi kuitenkin olla puutteellista, mikä saattaisi häiritä tai haitata Padasjoen viemäriverkon ja jätevedenpuhdistamon toimintaa. Sen vuoksi poikkeustilanteiden hallintaan pitää kiinnittää huomiota.

Kun ympäristökeskus on nyt antanut lausunnon laitoksen ympäristövaikutusten arvioinnin riittävyydestä, arviointimenettely päättyy, ja tällä hetkellä koetoimintaluvalla toimiva laitos voi hakea ympäristölupaa.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Lausunto arviointiselostuksesta (pdf-tiedosto, 34 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs