Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Tekesin uudet rahoitusmuodot tulevat tarpeeseen

Teknologiateollisuus ry

Tekesin uudet rahoitusmuodot tulevat tarpeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tekesin uudet instrumentit pilotti- ja demorahoitus sekä Team Finland Explorer ovat hyvä lisä kansainvälistyvän pk-yrityksen tarpeisiin. Tekesin muun rahoituksen tasoa ei kuitenkaan saa niiden varjolla laskea. Pk-yritysten rahoituksen saanti on kiristynyt ja kustannukset ovat nousseet.

Pilotti- ja demorahoitus on vakuudetonta lainaa. Se täyttää yhden aukon rahoitusmarkkinoilla, mutta edellyttää pk-yritykseltä omaa sitoutumista pitkäjänteiseen kansainvälistymiseen myös oman panoksen muodossa.

- Pilotti- ja demorahoitus nopeuttaa tuotteiden ja palveluiden kaupallistamista, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen kiittää.

Team Finland Explorer on ajankohtainen rahoitusinstrumentti paikkaamaan Finpron muutoksiin liittyvää siirtymävaihetta. Markkinoilta hankittavien konsulttipalveluiden avulla yritys voi nopeuttaa uusille markkinoille etabloitumistaan.

- Team Finland Explorer auttaa kartoittamaan uusia markkinoita. Jo liiketoimintasuunnitelman tekeminen tuntemattomalle kansainväliselle markkina-alueelle on pk-yritykselle iso ponnistus, Turunen toteaa.

Turunen painottaa, ettei Tekesin muun rahoituksen tasoa saa enää laskea. Valtion uuteen strategiseen tutkimukseen on jo lohkaistu iso osa myös Tekesin määrärahoista.

Turusen mukaan seuraava kehitysaskel voisi olla raportointibyrokratian keventäminen.

- Kaupallisen puolella rahoituksen jatkoerien saamisessa riittää useimmiten kovenanttien täyttyminen. Julkisella puolella voisi olla sama käytäntö, Turunen ehdottaa.

Kovenantit ovat yrityksen toimintaa sääteleviä luottosopimuksen erityisehtoja, joilla voidaan helpottaa pk-yritysten rahoitusta erityisesti silloin, kun on pula vakuuksista.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry, puh. 0500 445 444.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs