Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Talotekniikan esivalmistus tehostaa korjausrakentamista

Uponor

Talotekniikan esivalmistus tehostaa korjausrakentamista

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 13:15
Julkaisija: Uponor

Isännöintiliiton julkaiseman Putkiremonttibarometri 2015:n mukaan viime vuonna saneeratun rakennuksen keski-ikä oli 50 vuotta. Elementtirakentaminen alkoi vauhdilla Suomessa vasta 1960-luvun puolessa välissä, joten elementtirakenteisten talojen saneerausbuumi on vasta tulossa. Saneerausmäärät tulevat vähintään kaksinkertaistumaan, arvioi Uponorin hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors. Käsillä oleva 15 miljardin korjausvelka yhdistettynä tuleviin korjauksiin vaatii tehokkaampia menetelmiä ja parempia työtapoja sekä uudenlaista ajattelua. Uponor on vahvasti kehittämässä LVI-alaa ja -tekniikkaa tuoden uusia tuotanto- ja rakentamistapoja alalle.

Uponor on mukana Korjausrakentaminen 2016 –messuilla Wanhassa Satamassa osastolla B22 tiistaina 9.2.2016 klo 10-17.

Asennusvalmiina tehtaalta työmaalle

Uponorin R2i-menetelmät (Ready to install) ovat tulosta pitkäjänteisestä työstä ja tuotekehityksestä. Kytkentävalmiit moduulit ja teollisesti esivalmistetut elementit ovat laadukkaita ja soveltuvat monenlaisiin kerros­, rivi- ja omakotitalokohteisiin sekä muihin kiinteistöihin. Edistykselliset talotekniikkaratkaisut nopeuttavat työmaavaiheen asennuksia. Uponor Cefo -linjasaneerausjärjestelmä, Uponor-tekniikkaseinä, Uponor-jakokeskus sekä uusin tulokas Uponor-tekniikkahormi tuovat tehokkaita ratkaisuja sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Etuina ovat vakioitu, korkea laatu, turvallisuus sekä kustannusten-, tilan- ja ajan säästö. Urakoitsijalle teollisesti esivalmistettujen elementtien tuoma hyöty rakentuu kokonaisuudesta, tasalaatuisuudesta sekä ajan että kustannusten säästöistä. Työmaan läpimenoaika tehostuu, kun työmaalla tehtävän työn osuus voidaan minimoida. Myös logistisesti teollinen esivalmistus on järkevää. 

Pilottikohteissa merkittävät säästöt

- Aikoinaan keittiöt ja sähkökeskukset tehtiin paikan päällä. Tällä hetkellä molemmat näistä rakennustuotteista esivalmistetaan tehtaassa ennen työmaa-asennusta. Nyt Uponorilta tuleva LVI-tekniikka asennetaan lähes valmiina moduuleina paikoilleen, oli kyse sitten käyttövesiputkistoista, tekniikkajärjestelmistä tai jakotukeista. Ainoastaan putkien kytkeminen jää työmaalle, Uponorin Toni Wahlfors kuvailee. Kokemukset pilottikohteista ovat olleet erittäin positiivisia

- Tekniikkahormin osalta uudiskohteessa puhutaan jopa viikon ajansäästöstä. Flowall-allianssin pilottikohteessa yhteistyökumppanimme Consti toteutti Työtehoseuran kanssa tutkimuksen Uponor-tekniikkaseinän asennuksesta. Tulokset olivat erittäin kannustavia. Ajallinen säästö oli jopa 10%:n luokkaa ja luku epäilemättä kasvaa, kun menetelmää kehitetään eteenpäin, Wahlfors korostaa. 

Tervetuloa tutustumaan Uponorin R2i-elementteihin Korjausrakentaminen 2016 –messuille Wanhaan Satamaan tiistaina 9.2.2016.

Lisätietoja:

Uponor Suomi Oy 
Mika Laurila, liiketoimintapäällikkö 
puh. 0400 859 512, mika.laurila@uponor.com 

Liitteenä olevia kuvia voi käyttää juttujen yhteydessä vapaasti. Kuviin merkintä: Uponor 

Liitetiedostot

Uponor on yksi johtavista asuin- ja liikerakennusten sisäilmasto- ja käyttövesijärjestelmien toimittajista Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Pohjois-Euroopassa Uponor on myös merkittävä yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmien toimittaja. Uponorissa työskentelee yhteensä noin 4000 henkilöä 30 maassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 ylitti miljardi euroa. Uponorin osake on listattu NASDAQ Helsingissä. Lisätietoja: uponor.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs