Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Suomesta 42 uudenlaista hälytysajoneuvoa Tšekkeihin

Tamlans Oy

Suomesta 42 uudenlaista hälytysajoneuvoa Tšekkeihin

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 11:37
Julkaisija: Tamlans Oy

Tamperelainen hälytys- ja hyötyajoneuvoja valmistava Tamlans Oy on saanut merkittävän tilauksen Tšekin tasavallasta. Yritys toimittaa 42 Volkswagen Amarok Negea -merkkistä autoa poliisiviranomaisten käyttöön yhteistyössä paikallisen kumppaninsa kanssa. Tamlansin uuteen moduulirakenteiseen ajoneuvokonseptiin luotetaan: viime vuoden lopulla yritys sai yli 200 ambulanssin tilauksen Norjasta ja äskettäin yhden ambulanssin jatkotilauksen myös Iso-Britanniasta.

Innovatiivinen Amarok Negea on yli kolmen vuoden ajan yhteistyössä sairaankuljettajien kanssa kehitetty, nelivetoinen pick-up-hälytysajoneuvo. Volkswagenin alustan ja moduulirakenteisen komposiittikorin yhdistelmä on ainutlaatuinen koko maailmassa. Sisätilojen ergonomiaan ja turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Komposiittimateriaalista rakennettu kori on luja ja kevyt – Amarokin kokonaispaino on alle 3500 kiloa, joten autoa voi ajaa B-luokan ajokortilla. Moottoriteholtaan 132-kilowattisessa Amarok Negeassa on kahdeksanportainen automaattivaihteisto.

”Auto on parhaimmillaan hälytysajossa hankalassa ja liukkaassa maastossa, ja ajo-ominaisuudet maantiellä ovat samanlaiset kuin henkilöautollakin”, Tamlansin toimitusjohtaja Kari Ojala sanoo.

”Perinteisesti hälytysajoneuvot on jouduttu rakentamaan auton alkuperäisten korin muotojen ehdoilla. Amarok Negean komposiittikorissa hoitoon ja potilaan siirtämiseen tarkoitetuilla välineillä on erikseen suunnitellut paikat, joten kompromisseja laitteiden sijoittamisessa tai työergonomiassa ei tarvitse tehdä”, Ojala kuvailee.

Tamlansin osuus tilauksesta on noin miljoona euroa. Yksi autoista varustellaan ambulanssiksi Suomessa. Poliisin käyttöön tulevat autot varustelee Tamlansin tšekkiläinen yhteistyökumppani. Ajoneuvomoduulit toimitetaan asiakkaalle kesän ja syksyn 2015 aikana.

”Kansainvälinen kiinnostus kehittämäämme ajoneuvokonseptia kohtaan on nousussa. Suorituskykyinen Amarok soveltuu erinomaisesti myös Suomen sääolosuhteisiin, ja odotamme kasvua myös kotimaan markkinoilta. Tamlansilla on jälleenmyyntisopimukset jo lähes kymmenessä maassa. Tavoitteenamme on yli 30 jälleenmyyjän verkosto ja viennin osuuden kasvattaminen jopa 70 prosenttiin liikevaihdosta”, Ojala toteaa.

Amarok Negea

Lisätiedot:
Kari Ojala, toimitusjohtaja
Tamlans Oy
p. 040 837 7979
kari.ojala@tamlans.fi<

Liitetiedostot

---

Tamlans Oy on Tampereella ja Korpilahdella toimiva, Suomen johtava pienoislinja-autojen ja hälytysajoneuvojen valmistaja. Vuonna 2014 yrityksen liikevaihto oli noin 7,5 miljoonaa euroa. Tamlans Oy työllistää noin 50 henkilöä. www.tamlans.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs