Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Suomen suurin maatalouskonenäyttely KoneAgria 2015 pidetään Tampereella

Tampereen Messut

Suomen suurin maatalouskonenäyttely KoneAgria 2015 pidetään Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 15:36
Julkaisija: Tampereen Messut

UUSI SIJAINTI PALVELEE LAAJASTI TAPAHTUMAN ASIAKASKUNTAA

Tampere saa ensi vuonna uuden tapahtuman, kun Suomen suurin maatalouskoneiden ja -laitteiden erikoisnäyttely KoneAgria toteutetaan syksyllä ensimmäistä kertaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. KoneAgria 2015 -näyttelyn järjestävät yhteistyössä ProAgria ja Tampereen Messut Oy, jonka ohjelmistoon tapahtuma tuo täysin uutta sisältöä. Vuoden 2015 KoneAgria-näyttely painottuu kasvintuotantoon ja yksimahaisiin. KoneAgria järjestetään 11. kerran.

KoneAgria 2015 -näyttely pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa viikolla 41. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä ProAgria/FKS-Tapahtumat Oy ja Tampereen Messut Oy. Pääyhteistyökumppaneina ovat Agco Suomi, K-Maatalous, NHK-keskus, Tomas Kjellman ja Turun Konekeskus/Konefarmi, jotka kaikki olivat mukana myös tämän vuoden näyttelyssä. Uusi paikkakunta on herättänyt kiinnostusta alan toimijoissa.

– Päädyimme toteuttamaan ensi vuoden KoneAgria-näyttelyn Tampereella, koska keskeisen sijaintinsa vuoksi se palvelee erinomaisesti vilja-Suomen asiakaskuntaa. Jyväskylä puolestaan on keskellä nurmi- ja karjatalousaluetta, joten siellä näyttely palvelee hyvin sitä kohderyhmää. Näyttely säilyy jatkossakin maatalouskoneiden ja -laitteiden ammattinäyttelynä eikä tapahtumaan tuoda esimerkiksi eläimiä. Maatalouskonekaupan muutos vaatii sen, että alan kauppiaille tarjotaan entistä tarkemmin koko markkina-alue Suomessa. Uusi paikka on tässä taloustilanteessa herättänyt varovaisen toiveikkaat odotukset alan toimijoiden keskuudessa. Odotamme kovasti, että yksi Suomen suurimmista ammattitapahtumista saadaan toimimaan uudessa paikassa, yhteistyö Tampereen Messujen kanssa on hedelmällistä ja sujuvaa sekä Tampere kaupunkina osoittautuu tapahtumamyönteiseksi. Teemme mielellämme yhteistyötä, jos jotakuta tahoa kiinnostaa näyttelyyn odotettavat 20 000–25 000 vierasta Tampereen ulkopuolelta, kertoo näyttelypäällikkö Marko Toivakka ProAgria Keski-Suomesta.

– KoneAgria on Suomen suurin maatalouskonenäyttely, joten olemme todella innoissamme, että saamme järjestää tapahtuman ensi syksynä Tampereella. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen nykyiset tilat ovat riittävän laajat, jotta näin iso näyttely voidaan toteuttaa. Toimivan infran myötä otamme omaksi tavoitteeksemme kasvattaa KoneAgria 2015 -näyttelystä entistäkin suurempi. Keskeinen sijainti sekä kaupunkiin valmistuneiden uusien hotellien myötä saavutettu riittävä hotellikapasiteetti tukevat hyvin tämän maatalousalan suurtapahtuman järjestämistä Tampereella. Meille KoneAgria merkitsee täysin uutta sisältöä tapahtumatarjontaamme ja vahvistaa osaltaan asemaamme yhtenä Pohjois-Euroopan suurimmista ammattimessujärjestäjistä, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.

KoneAgrian uusi konsepti on otettu hyvin vastaan – logouudistus viestii kohderyhmistä

KoneAgria on järjestetty kymmenen kertaa aiemmin Jyväskylässä. Ensi vuonna on vuorossa Tampere ja vuonna 2016 Jyväskylä, jossa näyttely painottuu nurmi- ja karjatalouteen. KoneAgria-näyttelylle on valmistunut juuri uudet logot, joissa on huomioitu tapahtuman eri järjestämispaikkakunnat.

– KoneAgrian uusissa logoissa näkyy näyttelypaikkakunnat ja ne eroavat väritykseltään toisistaan. Logojen muotokieli on muilta osin sama, mikä korostaa tapahtuman brändiä. Traktori on myös suuren yleisön silmissä maatalouskoneiden symboli, joten sen halusimme ehdottomasti säilyttää. Värimaailma viestii kohderyhmästä eli keltainen merkitsee viljaa, vihreä on yhtä kuin nurmi ja kasvu, kertoo näyttelypäällikkö Marko Toivakka.

– Uudistettu näyttelykonsepti, jonka mukaan Jyväskylä ja Tampere vuorottelevat, huomioi hyvin maatalouden eri tuotantosuuntien näkökulmat ja tuottajien maantieteellisen sijainnin. Kesänäyttelyiden rytmitys eri tuotantoalueille puoltaa Tamperetta vuoden 2015 syysnäyttelyn paikkana, sanoo markkinointipäällikkö Matti Karlsson K-maataloudesta.

Liitteet: Uudet KoneAgria-logot.

 

Lisätiedot: www.koneagria.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
@TampereenMessut, facebook.com/tampereenmessut

Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806,
hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

ProAgria Keski-Suomi, www.proagria.fi
Marko Toivakka, näyttelypäällikkö, p. 0400 735 259,
marko.toivakka(a)proagria.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs