Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Suomen ensimmäinen kansallinen kalustealan TKI-yksikkö Lahteen

Lahden ammattikorkeakoulu

Suomen ensimmäinen kansallinen kalustealan TKI-yksikkö Lahteen

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 10:22
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Suomalaiset huonekaluvalmistajat kamppailevat kannattavuusongelmien kanssa. Huonekaluvalmistajilla on potentiaalia sekä koti- että vientimarkkinoilla. Tämä vaatii valmistajien yhteistyötä sekä tuotekehityksessä että vientimarkkinoilla – asiakaslähtöisesti.

Lahden ammattikorkeakoulu on perustamassa yhteistyössä alueen yritysten kanssa erilaisten tilojen tutkimukseen, kehittämiseen ja innovaatiotoimintaan suuntautuneen Suomen kalustealan kansallisen TKI-yksikön.

Yksikön tavoitteena on auttaa yrityksiä luomaan kansallisesti ja kansainvälisesti kilpailukykyisiä älykkäitä ratkaisuja, tuotteita, palveluja ja kokonaisvaltaisia konsepteja tulevaisuuden hoiva- ja oppimisympäristöihin.

Yksikön uusi systeemisyyteen perustuva liiketoiminnan edistämisen verkostomalli yhdistää arvoverkostoon kuuluvien yritysten erikoisosaamisen kaikkia kumppaneita hyödyttäväksi kokonaisuudeksi. Yksikössä olevalla monialaisella osaamisella parannetaan valmiuksia uusien ratkaisujen kaupalliseen hyödyntämiseen ja liiketoiminnan kasvua.

Monialaisen tuotekehitysyksikön rakentaminen -workshop, 13.10. ja 16.10.2014 klo 9.00 15.00, Sibeliustalo, Lahti

Maanantaina 13.10.2014 järjestetään Sibeliustalon Kuusi-kabinetissa kalustealan workshop, jossa osallistujina ovat Lahden ammattikorkeakoulun eri alojen opettajia ja opiskelijoita sekä tki-toimijoita klo 9.00 – 15.00, kalustealan yrittäjiä on mukana klo 9.00 – 11.00. Yritysedustajat antavat pohdittavaksi tuotekehitykseen tai liiketoimintaan liittyvän kehityshaasteen.

Torstaina 16.10.2014 klo 9.00 – 12.00 Sibeliustalon Puusepän verstaassa järjestettävässä toisessa workshop-päivässä LAMK:n opettajat ja TKI-asiantuntijat esittelevät opiskelijoille toimeksiannot ja projektisuunnitelmat; yhteinen ratkaisujen ideointi ja muotoilu laajalla osaamisella, esim.

 

- ratkaisujen muotoilu

- mitä voidaan tarjota välittömästi?

- mitä voidaan tehdä pidemmällä aikavälillä?

Klo 13.00 – 15.00 yritysedustajat ovat paikalla kuulemassa tuotekehitykseen tai liiketoimintaan liittyvän kehityshaasteen tuloksia.

Yhteystiedot;
projektipäällikkö Leo Lähteinen
leo.lahteinen@lamk.fi
044 708 1521

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs