Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » SPECTA FÖRVÄRVAR DEN STÖRSTA ÅTERVINNINGSANLÄGGNINGEN FÖR PET-FLASKOR I S:T PETERSBURGSREGIONEN

Specta

SPECTA FÖRVÄRVAR DEN STÖRSTA ÅTERVINNINGSANLÄGGNINGEN FÖR PET-FLASKOR I S:T PETERSBURGSREGIONEN

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.01.2015 kl. 09:05
Utgivare: Specta

Specta har förvärvat den största återvinningsanläggningen för PET-flaskor i S:t Petersburgsregionen. Fabriken är utrustad med modern italiensk teknologi.

Fabriken förädlar PET-flaskorna till PET-flingor, som Specta i sin tur utnyttjar som råmaterial i tillverkningen av PET-förpackningsband på sin fabrik i Kostroma.

Specta är en av de största tillverkarna av PET-förpackningsband i Europa. Dess huvudsakliga marknader är Skandinavien, Centraleuropa, Mellanöstern och OSS-länderna.

“Vi behöver ca 200 miljoner flaskor om året för att säkra vårt råmaterial för tillverkningen av 10 000 ton förpackningsband. Förvärvet är ett viktigt steg för att säkra tillgången till råmaterial, förbättra kvalitetskontrollen, höja effektiviteten och öka kapaciteten. För våra kunder innebär detta att vi kan erbjuda en mycket konkurrenskraftig produkt av genomgående hög kvalitet” – säger Erik Helin, VD för Specta Group.

“Även om nyheterna från Ryssland inte är positiva just nu, är det här en utmärkt tid för en långsiktig investerare att förvärva tillgångar och gripa goda möjligheter att göra affärer. Investeringen framhäver vår strategiska förbindelse till hållbar utveckling, miljöskydd och att vara en av de största tillverkarna av PET-förpackningsband i Europa med en komplett värdekedja” – poängterar Erik Helin.

För mer information:

http://www.youtube.com/watch?v=XdZAUmNXJ-E

Erik Helin, VD, Specta Group

Erik.Helin@specta.com

+971-55-8451615

www.specta.com

Bilagor

Specta är en företagsgrupp som är specialiserad på transportförpackning av industriprodukter. Företaget har 21 års erfarenhet på förpackningsmarknaden. Det hör till de 5 största europeiska tillverkarna av högkvalitativa stål- och PET-förpackningsband och har mer än 2000 globala kunder inom olika branscher. Tillverkningen av förpackningsband följer strikt internationella standarder och är certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Vi har kontor i Tyskland, Finland, Förenade Arabemiraten, Ryssland, Ukraina, Vitryssland och Kazakstan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs