Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Risto Siilasmaa Teknologiateollisuuden puheenjohtajaksi

Teknologiateollisuus ry

Risto Siilasmaa Teknologiateollisuuden puheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 18:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa (Nokia Oyj, F-Secure Oyj) on Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja vuonna 2016.

Varapuheenjohtajiksi valittiin toimitusjohtaja Kimmo Alkio (Tieto Oyj), toimitusjohtaja Tauno Heinola (ABB Oy) toimitusjohtaja Pertti Korhonen, (Outotec Oyj) ja toimitusjohtaja Tuomas Pere (Pintos Oy). Puheenjohtajiston lisäksi hallituksen työvaliokuntaan valittiin toimitusjohtaja Aaro Cantell (Normet Oy), hallituksen puheenjohtaja Päivi Leiwo (Oilon Oy) ja hallituksen puheenjohtaja Markku Moilanen (Ramboll Finland Oy).

On uudistumisen aika

Suomen kustannuskilpailukyky on historiallisen heikko. Talouskasvu ja sen myötä työllisyyden lisääntyminen ovat elinehtoja suomalaisen hyvinvoinnin turvaamiselle. Talouskasvun aikaansaamiseksi niin työmarkkinoiden, teollisuusyritysten kuin suomalaisen yhteiskunnankin on uudistuttava.

– Yritysten investoinnit täytyy saada kasvuun pikaisesti. Suomalaisen toimintaympäristön tulee olla sellainen, että se kannustaa yrityksiä investoimaan uuteen teknologiaan, kehittämään omia vientituotteita ja kasvamaan kansainvälisiksi toimijoiksi. Suomalaiset yritykset kyllä pärjäävät, kunhan olosuhteet sen mahdollistavat, puheenjohtaja Risto Siilasmaa painottaa.

Teknologiateollisuuden työmarkkinatavoitteissa korostuvat kustannuskilpailukyvyn palauttaminen, työehtojen yrityskohtaisuus ja työrauhan vahvistaminen.

– Parasta olisi, että näissä asioissa voitaisiin edetä työmarkkinaosapuolten välisin sopimuksin. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin olleet haasteellisia ja Suomen kustannuskilpailukyky on päässyt heikentymään uhkaavasti. Nyt on korjausliikkeen aika, Siilasmaa muistuttaa.

– Työpaikat on nyt asetettava muun edelle. Lisäämällä työllisyyttä ratkaisemme samalla niin monta muuta yhteiskunnan ongelmaa. Kädenväännön sijaan on aika puhaltaa yhteiseen hiileen.

Uudistumisen ajureita ovat digitalisaatio ja teollinen internet, kestävä kasvu sekä osaaminen globaalissa kilpailussa.

– Uskon suomalaiseen osaamiseen. Pienenä kansakuntana meidän tulee hyödyntää koulutuksen resurssit mahdollisimman tehokkaasti.  Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioinvestoinnit sekä julkiset hankinnat synnyttävät uutta liiketoimintaa ja parantavat tuottavuutta, puheenjohtaja Risto Siilasmaa sanoo.

Suomen tilanne on edelleen erittäin huono

Teknologiateollisuuden vuoden 2015 puheenjohtaja, Oras Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Paasikivi toteaa, että Suomen tilanne on nyt todella huono.

– Vaikka puhutaan, että suomalaisten kriisitietoisuus on kunnossa, ei päätöksiä tilanteen korjaamiseksi ole saatu aikaiseksi. Voidaan myös kysyä, ovatko yritykset tehneet huolellisesti oman osansa. Juna ei ole liikkunut minnekään.

– Suomessa tuntuu olevan pysähtyneisyyden tila. Jotta talous ja työllisyys saadaan kasvuun, on aika tehdä selviä uudistuksia toiminnassa. Toivotan seuraajalleni Risto Siilasmaalle menestystä tässä haastavassa tilanteessa. Tehtävä ei ole helppo.

Lisätietoja:
Johtaja Nora Elers, Teknologiateollisuus ry, puh. 050 574 6977

Liitetiedostot

 Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs