Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari: Koneyrittäjät ajavat palkanalennuksia metsäkonealalle

Puuliitto

Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari: Koneyrittäjät ajavat palkanalennuksia metsäkonealalle

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 15:36
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari pitää käsittämättömänä, että metsäkonealalla työnantajia edustava Koneyrittäjien liitto väittää julkisuudessa jättäneensä alan työehtosopimusneuvotteluissa työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen palkkatarjouksen.

– Ensinnäkin Koneyrittäjät tarjosivat vuoden sopimuskautta, jossa 12 senttiä tunnille oleva palkankorotus maksettaisiin kahdeksalle kuukaudelle. Neljä kuukautta jäisi siis kokonaan maksamatta, jolloin palkankorotus 12 kuukaudelle laskettuna olisi ainoastaan seitsemän senttiä tunnilta.

– Toiseksi Koneyrittäjät ovat vaatineet työehtosopimukseen sisältyvän kolmiportaisen ammattikokemuslisän vuosirajojen ylöspäin nostamista. Se tarkoittaisi sitä, että ammattikokemukseen perustuvia korotuksia ei ensi vuonna niihin oikeutetuille työntekijöille maksettaisi ja että nämä korotukset muuttuisivat pysyvästi nykyistä useampien työvuosien perusteella ansaittaviksi. Kolmanneksi Koneyrittäjät ovat esittäneet alennusta harjoittelijapalkkoihin.

– Yhdessä nämä kolme elementtiä tarkoittavat rajua noin kuuden prosentin palkanalennusta ja samalla työllisyys- ja kasvusopimuksessa määritellyn linjan murtamista, mitä Puuliitto ei voi hyväksyä. Tavoitteemme on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen ratkaisu, minkä saavuttamista olemme päättäneet laillisin työtaistelutoimenpitein vauhdittaa, Nilosaari toteaa.

Puuliiton päättämä metsäkonealan ylityökielto astuu voimaan 17.12.2015 alkaen, ja lakko käynnistetään koko sopimusalalla 11.1.2016, mikäli Puuliittoa tyydyttävää ratkaisua ei mainittuihin päivämääriin mennessä ole saavutettu.

Puuliitto on jo aikaisemmin irtisanonut metsäkonealan työehtosopimuksen niin, että sen voimassaolo päättyi 30. marraskuuta. Sopimusneuvottelut Puuliitto katkaisi 1. joulukuuta. Sopimusalalla ollaan sopimuksettomassa tilassa, jolloin työtaistelutoimenpiteet ovat laillisia. Metsäkonealalla työskentelee noin 4 000 työntekijää.

Puuliiton muilla sopimusaloilla työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset palkkaratkaisut ovat jo astuneet voimaan.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs