Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Pilkington Marine toimittaa erikoisikkunat useaan Mein Schiff -loistoristeilijään

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington Marine toimittaa erikoisikkunat useaan Mein Schiff -loistoristeilijään

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 14:38
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Suomalainen Pilkington Marine toimitti ulkotilojen erikoisikkunat, tuulisuojat ja lasikaiteet Meyer Turun telakalla valmistuneeseen TUI Cruises -varustamon Mein Schiff 5 -risteilijäalukseen. Vaativaa lasirakennetekniikkaa hyödynnetään myös seuraavassa Mein Schiff 6 -risteilijässä, ja tilauksia on myös kahteen sarjan seuraavaan laivaan.

Luksusristeilijöiden lasirakenneratkaisuihin keskittynyt Pilkington Marine vastasi hiljattain luovutetun Mein Schiff 5 -luksusristeilijän ulkotilojen erikoisikkunoista, tuulisuojista ja lasikaiteista. Alus ottaa heinäkuussa suunnan kohti Välimerta ja risteilee talvikaudella Karibian vesillä.

Pilkington Marinen tilauskirja näyttää hyvältä. Jonossa odottaa Mein Schiff 6, joka valmistuu keväällä 2017, ja lasivalmistajalla on tilauksia myös Mein Schiff -sarjan kahteen seuraavaan alukseen. Meyer Turun töiden lisäksi Pilkington Marinella on menossa mittavat toimitukset myös STX-Francen telakalla Saint-Nazairessa rakennettaviin risteilijöihin.

– Näillä näkymin Pilkington Marinelle riittää töitä Ranskassa aina vuodelle 2019, ja tiettyjen optioiden toteutuessa aina vuodelle 2022, kertoo Pilkingtonin Marine-liiketoiminnasta vastaava päällikkö Matti Hopia

Mein Schiff 5:n upea timantti-ikkuna edustaa uutta suunnittelua

Mein Schiff 5:n suurin erikoisikkuna on näyttävä timantin muotoinen lasirakenne risteilijän takaosassa. Valtava panoraamaikkuna vaati innovatiivista kehitystyötä. Timanttilasirakenne on hyvin vaativa sekä lujuuden että ulkonäön suhteen. Haasteena on saada lasirakenteista mahdollisimman kestäviä mutta kevyitä. Keveys vaikuttaa suoraan laivan painoon ja vähentää polttoaineen kulutusta.

– Timantti-ikkuna sijaitsee paikassa, jossa on suhteellisen suuret laivanrungon muodonmuutokset laivan ollessa liikenteessä varsinkin kovassa tuulessa ja aallokossa. Tähän piti kehittää aivan uudentyyppinen, joustava liitos laivanrunkoon. Uuden liitostavan ansiosta timantin teräsrunkorakenne on saatu sekä kevennettyä että vastaamaan ulkonäöllisesti arkkitehdin ja varustamon toiveita, Matti Hopia kertoo.

Nopeiden moduulitoimitusten määrä kasvussa

Mein Schiff 5 -risteilijän lasitoimitukset tehtiin avaimet käteen -periaatteella. Pilkington Marine on panostanut voimakkaasti suurten lasirakenteiden moduulitoimituksiin, jotka nopeuttavat laivanrakennusprosessia.

Moduuleissa rakenne pyritään lasittamaan mahdollisimman valmiiksi jo konepajalla tai valmistajan tiloissa ja telakan halleissa. Sen jälkeen rakenne asennetaan paikoilleen valmiina moduulina, joten asennusten aikana ei tarvita massiivisia rakennustelineitä ja sääsuojia. Asennusaika lyhenee, ja suuretkin aukot laivassa pystytään sulkemaan nopeasti. Kun laivan sisälämpötila saadaan sopivaksi ajoissa, sisustustyöt päästään aloittamaan aikaisemmin.

Mein Schiff 5 -aluksen erikoislasirakenne.

KUVATEKSTI: 

Pilkington Marinen toimittama timantin muotoinen erikoislasirakenne on TUI Cruises -varustamon erikoisuus, joka koristaa useita varustamon risteilyaluksia.

Lisätietoja:

Business Manager Matti Hopia
Pilkington Automotive Finland Oy / Pilkington Marine
p. 03 349 9391
matti.hopia@fi.nsg.com

Liitetiedostot

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotive Finland Oy:n Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 94 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 650.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs