Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Pietarin messut poikivat bisnesmahdollisuuksia pk-yrityksille

Miktech Oy

Pietarin messut poikivat bisnesmahdollisuuksia pk-yrityksille

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2014 klo 12:19
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech Oy, Joensuun Tiedepuisto Oy ja 7 itäsuomalaista pk-yritystä osallistuivat yhdessä Pietarin Technical Fair 2014 -messuille maaliskuussa. Teknologiakeskusten yhteisen Vientikiihdytyskaista-konseptin mukaisesti toteutettu messumatka ja -osasto tarjosivat pk-yrityksille tilaisuuden luoda vaivattomasti kontakteja potentiaalisiin asiakkaisiin Venäjällä.

Technical Fair on Pietarin alueen merkittävin teknologia-alan messutapahtuma. Miktech helpotti jo kolmatta kertaa pk-yritysten osallistumista tapahtumaan, yhteisosasto Joensuun Tiedepuiston kanssa järjestettiin puolestaan nyt toista kertaa. Mukaan lähtivät Alufer Oy, Joros Oy, Mertala Innovations Oy, Rautaseiska Oy, Saarijärven Päätytuote Oy, Fastems Oy ja Okun koneistuspalvelu Oy.

Yhteisosastolla haluttiin madaltaa pk-yritysten kynnystä osallistua messuille, tehostaa messujärjestelyjä, pienentää yrityskohtaisia kustannuksia sekä maksimoida messuilta saatava hyöty. Yritykset saivat etukäteen valmennusta venäläisen liiketoimintaympäristön luonteesta sekä neuvoja mm. messumateriaalien valmisteluun. Miktech ja Joensuun Tiedepuisto vastasivat käytännön järjestelyistä, kuten tulkkauspalveluista sekä näytekappaleiden ja esitteiden toimittamisesta messuille. Yrityksille varattiin myös etukäteen tapaamisia potentiaalisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Putkikomponentteja valmistava Joros Oy oli yksi osallistujista. – Yrityksemme hakee tällä hetkellä kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, ja olimme jo aikaisemmin kartoittaneet Venäjän mahdollisuuksia. Kun Miktechistä ehdotettiin messumatkaa, oli helppo lähteä mukaan, kertoo toimitusjohtaja Toni Pesonen Joros Oy:stä. – Miktechin panos oli meille todella merkittävä: omin voimin messuille olisi tuskin lähdetty. Kaikki järjestelyt oli hoidettu hyvin, Pesonen kiittelee. – Messut konkretisoivat suunnitelmiamme viennin käynnistämiseen ja helpottivat liikkeelle lähtöä. Miktech oli sopinut meille puolenkymmentä tapaamista, joissa pääsimme keskustelemaan potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Jatkamme työtä messuilta saatujen tarjouspyyntöjen parissa, ja perehdymme samalla venäläiseen kauppakulttuuriin ja lainsäädäntöön tulevia toimituksia varten.

Joroisissa toimiva Alufer Oy tavoitteli messuilta uusia asiakkaita metalliosien viimeistelyyn tarkoitetulle hiomakoneelleen. – Miktechin verkostojen kautta löytyi potentiaalisia yrityksiä, joiden kanssa Miktech sopi meille etukäteen tapaamisia. Neuvottelut etenevät nyt siten, että kutsumme näitä yrityksiä käymään tehtaallamme ja vierailemme vastavuoroisesti heidän luonaan. Tavoitteena on kolmen vuoden aikajänteellä myydä Venäjälle 100 konetta vuodessa, toteaa Alufer Oy:n toimitusjohtaja Esko Kupiainen.

Miktech tukee ja neuvoo yrityksiä myös messujen jälkimarkkinoinnissa ja järjestää tarvittaessa mm. osa-aikaisen vientipäällikön palveluita yritysten tarpeisiin. Miktech organisoi messuosallistumisen PooliPLUS-, Teknologia-asiamies Pietarissa- ja Innobus-hankkeidensa puitteissa. Messumatka oli osa Itä-Suomen teknologiakeskusten yhdessä kehittämää Vientikiihdytyskaista-konseptia, jonka palveluilla autetaan erityisesti mikro- ja pk-yrityksiä ylittämään viennin esteitä. Itäsuomalaista yhteistyötä Vientikiihdytyskaistalla on tehty myös Elmia Subcontractor -messuilla Ruotsissa, minne lähdetään jälleen marraskuussa. 

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 613 kimmo.haapea@miktech.fi

Karoliina Tanskanen, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 044 767 8482, karoliina.tanskanen@miktech.fi

Ville Paasonen, teknologia-asiamies, Miktech Oy, 0440 361 610, ville.paasonen@miktech.fi

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

POOLIplus-hankkeessa aktivoidaan ja kehitetään eteläsavolaisia pk-yrityksiä sekä tunnistetaan niiden kasvukykyyn liittyviä osaamistarpeita ja kasvumahdollisuuksia. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa-hanketta rahoittavat Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Innovation and Business Cooperation (ENPI SE312) eli Innobus-projektin tavoitteena on laajentaa rajat ylittävää eurooppalais-venäläistä liiketoiminta- ja innovaatioyhteistyötä. Hankkeessa pyritään laajentamaan ja kehittämään yliopistojen välistä yhteistyötä, tukemaan innovatiivisia yrityksiä sekä kehittämään liiketoiminnan tukea ja julkishallinnon sähköisiä palveluja. Lisäksi pyritään lisäämään innovatiivisen raja-alueyhteistyön tunnettuutta EU-Venäjä sektorilla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs