Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Paperinkeräys avaa uuden tuotantoyksikön: kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi on valmis

Paperinkeräys Oy

Paperinkeräys avaa uuden tuotantoyksikön: kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi on valmis

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2014 klo 14:25
Julkaisija: Paperinkeräys Oy

Kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys avaa tänään 6. toukokuuta uuden tuotantoyksikön Vantaan Viinikkalaan. Uusi yksikkö sijaitsee logistisesti ihanteellisessa paikassa aivan lentokentän kupeessa. Sijainti varmistaa kuljetuskustannusten optimoinnin.

Paperinkeräyksen historian suurimman investoinnin arvo oli noin 14 miljoonaa euroa.

Viinikkalassa vastaanotetaan nyt pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien hyödynnettävät jakeet ja käsitellään ne teollisuuden ja energialaitosten jatkotarpeiksi. Käsittelykapasiteetti on 200 000 tonnia. Määrä vastaa käytännössä pääkaupunkiseudun hyödynnettävien materiaalien määrää tällä hetkellä. Henkilöstöä yksikössä työskentelee 10.

Paperinkeräyksen vanha Helsingin Hakuninmaan yksikkö on poistunut käytöstä kokonaan.

”Täysin aikataulussa valmistuneessa monimateriaaliyksikössämme löytyy alan viimeisintä käsittelyteknologiaa ja automaatiota. Toimintamme ja tilat on suunniteltu siten, että niitä voidaan helposti muokata. Jakeet käsitellään ainoastaan ja kokonaan sisätiloissa ja vain sen mukaan, miten asiakkaamme tuotannossa syntyviä lopputuotteita tarvitsevat. Tämä työskentelytapa pitää varastomäärät pieninä”, Paperinkeräyksen toimitusjohtaja Kyösti Pöyry kertoo.

Suomen suurin paalain ja maan tehokkain tietoturvamurskain

Tarkoin harkittu sijainti Kehä III:n, Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän välissä varmistaa kuljetuskustannusten optimoinnin joka puolelta pääkaupunkiseutua. Viinikkalaan on lyhyt matka kaikista suunnista, mistä asiakkaiden jakeita haetaan.

”Uusissa tiloissamme on Suomen suurin paalain ja maamme tehokkain tietoturvamurskain. Vastaanotamme yrityksien ja teollisuuden materiaaleja sekä kotitalouksien keräyspaperia ja pakkausjätettä. Käsitellyt materiaalit lähtevät eri puolille Suomea paperi-, kartonki-, metalli-, lasi- ja muoviteollisuudelle. Asiakkainamme ovat myös energiantuotantolaitokset sekä materiaalien jatkojalostajat”, Paperinkeräyksen Pöyry sanoo.

Paperinkeräys on varautunut myös uusien kierrätettävien jakeiden, esimerkiksi palautuspullojen ja -tölkkien sekä muovi-, lasi- ja metallipakkausten käsittelyyn.

”Asiakkaille sijainti näkyy jatkossakin kilpailukykyisenä hinnoitteluna ja vastuullisena yhteistyönä. Alallamme tavallisesti raskaat kuljetuskustannukset on nyt pystytty minimoimaan, mikä tarkoittaa myös pienempää hiilijalanjälkeä kuin mihin alalla on totuttu”, toimitusjohtaja Pöyry korostaa.

Viinikkalassa käsiteltävä materiaali:

-          paperi, pahvi ja kartonki

-          yritysten energiajäte

-          kierrätyspuu

-          sähkö- ja elektroniikkaromu (SER)

-          tuhottava tietoturvamateriaali, kuten asiapaperit, levykkeet ja kovalevyt, muistitikut, tuotekehitysmateriaali, vaatteet ja tuoteväärennökset

-          muovi

-          metalli

-          lasi

 

Kuva 1. Paperinkeräyksen uusi tuotantoyksikkö Vantaan Viinikkalassa.

Kuva 2. Jakeet käsitellään kokonaan sisätiloissa.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Kyösti Pöyry, Paperinkeräys Oy, puh. 050 555 5087, kyosti.poyry@paperinkerays.fi

tuotantojohtaja Kari Lehtinen, Paperinkeräys Oy, puh. 050 521 7641, kari.lehtinen@paperinkerays.fi

Liitetiedostot

Paperinkeräys-konserni tarjoaa yrityksille ja yhteisöille kattavat ja luotettavat kierrätys- ja ympäristönhuoltopalvelut sekä tuotteet kaikkialla Suomessa. Metsäteollisuuden omistama ja vuonna 1943 perustama Paperinkeräys Oy huolehtii myös keräyspaperin tuottajavastuusta koko maassa.

Konsernin yritykset ostavat, käsittelevät ja myyvät käytettyjä materiaaleja ja tuotteita raaka-aineeksi, energiaksi ja uudelleen käytettäväksi. Materiaali käsitellään 21 tuotantoyksikössä ja myydään muun muassa metsäteollisuudelle. Tuotteet ovat esimerkiksi käytettyjä kuormalavoja sekä bio- ja kierrätyspolttoaineita.

www.paperinkerays.fi, https://www.facebook.com/paperinkerays?ref=hl

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs