Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Oulun yliopiston kutsu/tiedote: Biokomposiiteista uusia ekologisempia tuotteita

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kutsu/tiedote: Biokomposiiteista uusia ekologisempia tuotteita

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 09:22
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, biokomposiittitutkimus
Mediakutsu ja -tiedote 17.3.2015

Biokomposiiteista uusia ekologisempia tuotteita

Ajankohtaisseminaari perjantaina 20.3.2015

Biokomposiitit ovat uusia materiaaliratkaisuja, joissa yhtenä osana käytetään biopohjaista raaka-ainetta. Biokomposiittien materiaaliominaisuuksia voidaan räätälöidä ja saada aikaan esimerkiksi uudenlaisia kevyitä mutta erittäin lujia aineita. Biokomposiitteja voidaan käyttää pakkauksissa, rakennusmateriaaleina, huonekaluissa, elektroniikan komponenteissa, lääketieteen materiaaleina ja entistä kevyemmissä kulkuneuvoissa. Samalla edistetään luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Biokomposiittien tutkimus on Oulun yliopistossa vahvistunut merkittävästi kuluvan vuoden alusta, kun tutkimuksen johtoon siirtyi yksi alan tunnetuimpia ja viitatuimpia tutkijoita, professori Kristiina Oksman Luulajan teknillisestä yliopistosta. Hän työskentelee Oulussa Tekes-rahoitteisena FiDiPro-professorina viiden vuoden ajan. Tutkimusta on myös vahvistettu rakentamalla Oulun yliopistoon komposiittitutkimukselle ajanmukaiset laboratoriotilat laitteineen.

Oksmanin johdolla Oulun yliopiston tutkimuksessa kehitetään uusia suorituskykyisiä puu- ja selluloosapohjaisia biokomposiitteja. Tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja käyttää metsäbiomassaa uusiutuvana raaka-aineena komposiittimateriaaleissa, jotka ovat myös aiempia suorituskykyisempiä ja edullisempia. Tavoitteena on myös kehittää biokomposiittien valmistukseen uusia teknologioita, joilla voidaan nykyistä paremmin hallita aineen hienorakennetta ja käytön kannalta tarvittavia ominaisuuksia.

Ajankohtainen katsaus biokomposiittitutkimukseen Oulun yliopistossa luodaan perjantaina 20.3.2015 pidettävässä seminaarissa Oulussa. Seminaarissa puhuvat professori Kristiina Oksman ja tutkijatohtori Maiju Hietala Oulun yliopistosta sekä keynote-puhujana biokomposiittialan uranuurtaja, professori Mohini Sain (Toronton yliopisto, Kanada), joka esittelee käytännön esimerkkejä biomateriaalien teollisista sovelluksista.

Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin. Se pidetään Hotelli-ravintola Lasaretissa (Kasarmintie 13) klo 9.00–11.30 (iltapäivällä ohjelmassa workshop-työskentely).

Lisätietoja:
laboratorioinsinööri Tuomas Stoor, Oulun yliopisto, teknillinen tiedekunta, puh. 0294 48 2402, tuomas.stoor@oulu.fi

Ohjelma verkossa: http://www.oulu.fi/sites/default/files/news/Kick-off%20seminar%2020.3.2015.pdf

Seminaarin aamupäiväohjelma:

klo 9.00
Opening
Professori Milja Illikainen

klo 9.30
Current research activities in the group of wood- and bionanocomposites
Professori Kristiina Oksman

klo 10.10
Keynote: Biomaterials from research to business
Professor Mohini Sain

klo 10.50
Processing biocomposites by extrusion
Dr. Maiju Hietala

klo 11.10
Reinforcing efficiency of nanocelluloses in composites
Dr. Yvonne Aitomäki (LUT)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs