Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tuotanto » Miktech ja Joensuun Tiedepuisto auttavat yhdessä yrityksiä Venäjän markkinoille

Miktech Oy

Miktech ja Joensuun Tiedepuisto auttavat yhdessä yrityksiä Venäjän markkinoille

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2014 klo 13:24
Julkaisija: Miktech Oy

Miktech, Joensuun Tiedepuisto sekä 9 itäsuomalaista yritystä hakevat yhteisosastollaan uutta liiketoimintaa Pietarin Technical Fair -messuilta maaliskuussa. Messuja varten teknologiakeskukset valmentavat yrityksiä ennakkoon venäläisen bisnesympäristön erityispiirteistä.

Venäjä tarjoaa Itä-Suomen alueen yrityksille mielenkiintoisen, laajan markkina-alueen. Vientitoiminnan aloittaminen on kuitenkin vaikeaa erityisesti mikro- ja pk-yrityksille. Innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy ja Joensuun Tiedepuisto auttavat yhdessä itäsuomalaisia pk-yrityksiä vientitoiminnan alkuun mm. järjestämällä yhteisen messuosaston Pietarin merkittävimmille teknologia-alan messuille. Yhteisosastolla on mukana 5 yritystä Mikkelin seudulta 4 yritystä Joensuusta.

– Kansainväliset messut ovat pk-yrityksille ponnistus, josta on saatava irti suurin mahdollinen hyöty, toteaa Venäjä-liiketoimintojen kehityspäällikkö Karoliina Tanskanen Miktech Oy:stä. – Siksi järjestämme osallistujayrityksille ennen messuja valmennustilaisuuden, jossa tarjoamme tietoa venäläisen bisnesympäristön erityispiirteistä, sekä pyrimme valmistamaan yrityksiä messuille muillakin tavoin, mm. sparraamalla messumateriaaleissa, järjestämällä asiakastapaamisia messuosastolle ja avustamalla tarvittaessa tulkkauspalveluissa.

Venäjää bisnesympäristönä esittelee Tanskasen lisäksi tilaisuudessa Elena Mochnikova Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksesta. Yrityksiä valmennetaan myös yleisesti kansainvälisiin messuihin liittyvissä järjestelyissä. Tarkoitus on helpottaa pk-yritysten kansainvälistymistä ja madaltaa kynnystä vientitoiminnan aloittamiseen.

Kyseessä on toinen kerta, kun Miktech ja Joensuun Tiedepuisto osallistuvat Technical Fair -messuille yhdessä. Miktech on mukana nyt PooliPLUS-, Teknologia-asiamies Pietarissa- ja Innobus-hankkeiden puitteissa. – Vuoden 2013 messuilta kokemukset olivat myönteisiä; osallistujayritykset saavuttivat messuilta useita tarjouspyyntöjä ja asiakaskontakteja. Joitakin kauppoja on tehty, jotkin ovat vielä työn alla, toteaa kehityspäällikkö Kimmo Haapea Miktech Oy:stä.

 

Lisätiedot:

Kimmo Haapea, kehityspäällikkö. Miktech Oy, 0440 361 613 kimmo.haapea@miktech.fi

Karoliina Tanskanen, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 044 767 8482, karoliina.tanskanen@miktech.fi

Leena Lehikoinen, kehitysasiantuntija, Joensuun Tiedepuisto, 050 350 3415, leena.lehikoinen@carelian.fi, www.carelian.fi

Lisätietoja messuista: http://ptfair.ru/en/index/

 

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

POOLIplus-hankkeessa aktivoidaan ja kehitetään eteläsavolaisia pk-yrityksiä sekä tunnistetaan niiden kasvukykyyn liittyviä osaamistarpeita ja kasvumahdollisuuksia. POOLIplus-hanketta rahoittavat alueen kunnat ja Euroopan aluekehitysrahasto, rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Etelä-Savon teknologia-asiamies Pietarissa-hanketta rahoittavat Euroopan Unionin aluekehitysrahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

Innovation and Business Cooperation (ENPI SE312) eli Innobus-projektin tavoitteena on laajentaa rajat ylittävää eurooppalais-venäläistä liiketoiminta- ja innovaatioyhteistyötä. Hankkeessa pyritään laajentamaan ja kehittämään yliopistojen välistä yhteistyötä, tukemaan innovatiivisia yrityksiä sekä kehittämään liiketoiminnan tukea ja julkishallinnon sähköisiä palveluja. Lisäksi pyritään lisäämään innovatiivisen raja-alueyhteistyön tunnettuutta EU-Venäjä sektorilla.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs